26.12.2023
Andra Toropoc
Sunt fiica ta și mi-e greu să accept că unii frați au plecat. Cu laptele tău au ajuns mari și te-au părăsit când ai rămas mică pentru visurile lor. Își amintesc ca de ziua ta să spună că le-ai fi acasă și dor, niciunul nu-ți mulțumește, dar tu-i accepți senină pe toți. Mă privea blajin. Vei fi blamată, nu critica, trebuie să-i înțelegi. Și-au ales un drum, iar eu nu le-am fost prioritate, însă mă bucur să-i știu bine. Am strâns-o în brațe, ești înțeleaptă. A oftat, nu sunt, tu mă vezi așa pentru că mă iubești.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Iartă-mă că atunci când viața m-a pus jos și oamenii îmi țineau ghetele pe grumaz, am mușcat din trupul tău. Mi-am înfipt dinții în el și mi-am umplut gura, să tac, să nu arunc cu vorbe în vânt. Deal te-ai făcut sub pieptul meu, m-ai ridicat și mi-ai spus să plec. N-am făcut-o pentru că îmi dădusei oameni pe care să îi iubesc. Acum, când sunt numai eu, nu pot să te părăsesc. Am îmbătrânit amândouă și, nu știu când, îmi voi găsi liniștea în pământul tău. Băbuța mea, hai de 1 Decembrie la o cafea. Ca între prieteni vechi.

Cecilia Fofiu
Mare-Mir prezidează ședința telepatică a locuitorilor planetei Mirsa din galaxia Qna. Decid coordonatele geografice de pe Terra, ca viitoare locație a cartierului general de comandă, în urma teleportării mirsenilor pe planeta bogată, cu resurse ideale nevoilor lor. Opionul-Șef transmite solemn, poziția comandamentului va fi la 45o longitudine și 25o latitudine. Zona este numită de pământeni România. De pe sateliții lor, Starlink am aflat despre tunelurile secrete, strategice, ale dacilor, o civilizație dispărută.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În decembrie 2023, grupul are 12.210 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus