04.01.2024
Siranuș Hakobian
Scriu la nota asta explicativă de două ore. Mi-a zis juristul să spun totul de-a fir-a-păr și să argumentez fapta mea reprobabilă. Am explicat cum de 10 ani de când îl salut zilnic pe Dom Director nu am primit nici măcar un răspuns. Am explicat cum am hotărât să nu-l mai salut și cum, când am pus hotărârea în practică, m-a chemat juristul să dau notă explicativă. Dom Director, după ce a citit notițele, le-a rupt furibund în bucăți mici: ieși de-aici,n-ai șapte ani de-acasă. Măcar de nu m-ar penaliza la salariu.

Corina Nina
becul chior scrisoarea pentru Moș Crăciun. Încerc să nu fac gălăgie, să nu-l trezesc pe tata care doarme cu capul pe masa din bucătărie. De când mă știu, am avut 2 tați. Unul e cel mai bun tată din lume. Celălalt e cel mai bețiv și egoist tată din lume. Adică din bloc, de pe stradă, din cartier, atât de mare e lumea unui copil de 12 ani. Niciodată nu știu care din ei vine acasă, iar așteptarea e cea mai rea și doare. Dragă Moș Crăciun, nu vreau nimic decât să-l iei pe tata. Indiferent pe care, e aceeași persoană.

Silvia Ștefan
Sătul de muncă, bunicul trântește poarta și aruncă sapa cât colo. Mâna-i sângerează peste noroiul uscat de la încheietură. Dă, Doamne, o ploaie mai mare. Oftează și rupe o bucată de pânză din cămașa veche, bandajând pielea crăpată. Silvi, adă iute o bucată de hârtie și creionu' de tâmplărie. Am înțeles acum de ce se lasă acoperișu'. Dă la moșu' foaia să desenez iute, altfel uit. Ai pus de mămăligă? Copila încuviințează și privește cu admirație mâna dibace și dâra de sânge. Acum facem o listă. Câți căpriori ar veni?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus