04.01.2024
Titela Durnea
Mai zi, bunule. Apoi Ilinca se cuibărea-n coșarga pentru știuleți în care bună-sa-i trântise un pled moale. Iar bunu trăgea molcom de ugeru Trandafirei și glăsuia copilei câte-n lună și-n stele: de tinereți fără griji, scăldatu-n Someș, zmei paralei și Ilene, de coada ursului și vulpea cea șireată. Spuma albă, fierbinte, se revărsa peste marginile găleții și desena mustăți pe obrajii copilei care-adormea într-un târziu visând, pe hinta agățată de lună, cum va scrie, cândva, povestea bunului drag.

Ina Moldoveanu
Asociația labradorilor dresați. Să închiriez un câine. Nu-mi permit să-l cumpăr. Nu am douăzeci și cinci de mii de euro. Brendy astăzi are grijă de Laur. Îl văd pentru prima dată liniștit. Nu s-a mai speriat de zgomotele străzii, zâmbește fericit și este mândru că are în sfârșit un prieten. În parc, o doamnă cu un câine de aceeași rasă, vrea să se joace cu Brendy. Încerc să-i explic că nu se poate. Brendy este în timpul serviciului. Urlă la mine că mă denunță. Laur își acoperă urechile și plânge. Scuipând zice, educă-ți cretinul.

Marian Bircea
internet că-s tare supărat. Stimate domnule Goagăl. Tu ai zis, intră să cunoști femei. Dacă mi-ai zis, de ce mă întrebi câți ani am? Și ți-am dat numerele de pe card că nu am găsit buletinul să ți-l arăt. Am plătit domnule Goagăl credit ca să pot vorbi cu nevasta mea. Poza de pe site-ul cu femei goale, e a ei. De când vă cunoașteți voi doi? Că a plecat în Germania la sparanghel și a zis că rămâne la castraveți. Nu stau în calea fericirii voastre, să vii s-o iei pe soacra. Știe Maps unde stau.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus