06.01.2024
Ionuț Morariu
I-a spus că îl iubește abia la divorț. Cât le-a fost căsnicia de lungă, trei ani, cuvintele magice nu i-au dezvirginat buzele. Ea credea că amorul fizic e cel mai trainic superglue. El privilegia poezia în relație, dar era prea timid și candid. Să i-o pună verde-n versuri. Nepotrivirea de caracter și incongruența din astral au ieșit la iveală când el a rămas blocat c-o vecină-n lift. Ea zis că-i Marte negru, el că-i Venera retrogradă. La divorț ea i-a spus că îl iubește. El a declarat instanței: verba volant.

Paul Dârvariu
gazeta școlii, sub pseudonimul Gigi Amoroso. În ultimul text, am formulat enunțul unei probleme despre două emisfere perfecte, tangente la axa Oz. Sub cele două emisfere, la 45 de centimetri de linia care le unește centrele, se află baza unui triunghi isoscel, cu vârful în jos. Problema cere să se demonstreze că vârful C al triunghiului este originea sistemului de coordonate la care se raportează toate reacțiile privitorilor. Sunt curios dacă profa de mate își va da seama că asta e o declarație de dragoste mascată.

Daniela Toader
Scriu la trecut. Balul bobocilor, o mie nouă sute optzeci și nouă. Patru miss, Andrieș, o scenă, o atingere, zâmbesc, cântă. Scriu la prezent. Gara de nord, e joi, e seară. Mușc din hamburger și privesc peronul. Șapte. Treizeci de ani mai târziu. Treizeci de minute întârziere. Scriu la gazeta timpului trecut. Scriu la plezneala. Fata din Leu. Îmi cer scuze că nu v-am putut iubi pe toți. Las cinci lei bacșiș. Îmi pun pixul în geantă. Intercityul spre Brașov e gata de plecare.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus