09.01.2024
Roxana Catana Tarhon
Bade, nu știu cum faci, da' ai niște analize perfecte. Câți ani ziceai că ai? 75. Ești sănătos tun. Spune drept, nu-i așa că nu bei? Nu beu apă, dom' doctor, numa' vin și răchie făcute de mine. Nu fumezi. Ba cum nu, de la 14 ani. Înseamnă că nu mănânci gras. Dacă mata zici că un porc de 180 de kile nu e gras, așa o fi. Te doare ceva? Ferească 'Mniezău. Atunci de ce-ai venit? Vreau să te rog să-mi dai și mie o rețetă - scrie orice acolo - să i-o arăt muierii, ca să nu se prindă c-am venit în oraș la fimiei.

Adina Drag
Stătea în colț, pe fotoliu, chiar lângă lampa de podea clasică cu picior lung din bronz și umbră albă reglabilă. Umbra aia pe care o sesizezi la unul altul, din când în când. Acum era stinsă, iar el stătea liniștit în întunericul lui, ascultând Sister Rust. E ora 8, Mircione. Am venit să-ți citesc. Nu-și amintea nici azi de mine, așa că o luam mereu de la capăt. Eram prieteni de la grădiniță, așa că preț de o oră îi spuneam aceeași poveste. Mereu pe a lui, ca să-și amintească ce om frumos este.

Florina Hegedüs
Suntem colectiv mic. Uniți într-un proiect de amploare. Studiul e baza cercetării noastre. Zi și noapte. Colegii erau îngrijorați deși randamentul meu dădea roade. Faptul că stăteam la toaletă mai mult decât era necesar și în pauza de masă mă piteam într-o debara îi enerva. Până am făcut cadou fiecăruia câte o carte. Povestind despre personaje ne-am sudat. Rămăsese o problemă - șeful. Zilnic o oră îi lecturam rapoarte. Știam că nu le ascultă și am început să-i citesc Șeful de Vi Keeland. Ce credeți că s-a întâmplat?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus