10.01.2024
Miruna Marin
Stăm întinși pe burtă pe pat. Citim despre o familie de vânători-culegători. Taffy, ființa-mică-obraznică-care-trebuie-bătută și tatăl ei, Tegumai, omul-care-nu-face-nici-un-pas-fără-să-cugete, inventează alfabetul. A, de pildă, e o gură deschisă de crap cu mustața deasupra. T e tatăl cu mâinile deschise, să îmbrățișeze familia. O, un ou. T, tatăl meu zâmbește lângă mine, cu gropițe în obraji. Flash forward. Acum, A e ea. Citim întinse pe pat. Tot noi, familia de cititori-povestitori, ieșită din oul de-atunci.

Ruxandra Comșa
Vara se crăpa pe la colțuri (imagine sepia) când în casa de alături s-a mutat o familie. Soț cu barbă, soție cu bucle, copil pistruiat, bunic sfătos (foto vintage 1800). Ne-am mirat. Toți știau că era o casă locuită de stafii. Mama mi-a zis să nu mă mai zgâiesc prin gard. Nu așa te-am crescut (foto color, eu mică, ea mare). Prin spărtura din gard am ajuns până cine știe unde. Acolo am dat peste cine știe ce. Profa țipă ca scoasă din minți. Iar ai scris tâmpenii? Tema era clară: știu să scriu, dar nu știu să citesc.

Paul Dârvariu
Subsemnatu Ghiorghiță Cusurgiu vă aduc la cunoștință o fraudă ce mi se face cu ora de citire a contorului. Conform Legi contoru trebue citit pe data de Întâi a Luni în realitate Angajatu Dvs nul citește la ora 0 punct cum era normal și corect însă îl citește cu multe ore mai târziu și chear zile mențonez că Subsemnatu locuește la această adresă de 24 de ani și 8 luni și am calculat peste 118 zile plătite în plus vă rog să recalculaț și să restituiț Sumele ne cuvenite furate. Jos Mafia Jos Hoția.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus