11.01.2024
Andra Toropoc
Vrum, vrum, acum la stânga, striga băiețelul de pe umerii bunicului, răsucindu-i puternic urechea. Apasă pe ambreiaj și la dreapta, comandă rotind cealaltă ureche. Bunicul icni întorcând capul. Nuu, nu te uiți în spate, fii atent la drum. Gata, ne oprim și parcăm, spuse și își înfipse tălpile în coastele elevului. Hai, dă-i, dă-i, mai e loc, vrei să mișc eu iar volanul? Nuuu. Și râdeau amândoi. Peste ani, conducând mașina moștenită, nepotul retrăi amintirea. Nu privi înapoi, își alungă emoția care-i dilua privirea.

Siranuș Hakobian
În timpul programului de lucru, domnul Puiu, inginer la stat, m-a învățat abeceul șofatului, că își luase autorizație. Strașnic om domnul Puiu, am știut de când m-a întrebat dacă am mai condus. Mi-am luat soarta în mâini într-o intersecție când mi-am pierdut instructorul sub bord: mă vede șefu, îmi zice, să conduci preventiv. De ce am luat traseul nu știu, că ploua și domnul Puiu nu-mi pomenise nimic de ștergătoare. Am încercat eu ceva pe lângă volan, dar polițistul mi-a spus calm să închid faza lungă.

Alexandra Buhudini
Un orb și un surd stăteau la coadă la sifoane. El nu mai văzuse femeie până în dimineața aceea, eu nu mai auzisem o altă inimă sub așternutul meu. De cât timp? Nu ne-am întrebat. Dragostea cu el a fost ca atunci când aștepți să vezi Partenonul și te alegi cu un sejur la Băile Olănești. Aburul cafelei se împletea cu cel al fumului de țigară. Și? Ce-ai făcut? Mi-am pus saboții de frână și am frânat la Olănești. După 25 de ani de taximetrie, încă e la retrovizoare cenușa lui, pentru că ultimul drum îl facem împreună.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus