12.01.2024
Vero Anttheia Teodoru
Când am mers pe două roți într-o curbă toți au înțeles. Are altfel de școală. S-au închinat cu grijă, și-au scuipat în sân și s-au bucurat. Când am sărit peste gura de canal fără capac privitorii de pe trotuar și-au ținut respirația mult și bine. Eu n-o văzusem. Margareta nu avea ABS, ESP, Lane Assist, nici măcar AC, dar era o minune. Pilotam precum Schumacher. Dotarea cea mai de preț era cutiuța cu vopsea gri din portbagaj. Scoteam pensula și dispărea orice zgârietură. Un fleac de fiecare dată.

Horațiu Dudău
Bă Ieronime, tu vezi cât de important a ajuns a' lu' Bușilă. Așteaptă lumea după el, îl salută toți, stă la căldură, nu-l plouă. Și tu poți. Am vorbit cu a lu' Plopea. Așa a ajuns el milițian. Dacă îi fată până în martie, la toamnă e șef de post. Că cu ceapeul n-ajungi nicăieri. Nu ești tu mai prost ca alții. Amânăm nunta lu' frati tău. De însurat, orice bou poate. Dar tu de luni mergi la școală. Numa' că îi musai să faci sacrificii, fiule. Sacrificăm vițelul. Șofer pe autobuz. Milițian, tre' să mai crească.

Monica Aldea
Zina nu iese niciodată nearanjată la stradă. Curăță curtea lună. Peste drum e Școala de șoferi. Zilnic, la 7.45, Gicu ridică zgomotos oblonu, dă un claxon și-i face cu ochiu. Clienți nu prea are. Mai turează mașina veche și face turul de uliță. Să miroasă a roți încinse, așa se simte bărbat. Sofica apare din casă. Lasă fată curtea aia, de 3 ori pe zi o mături. Și nu te mai iți la drum, că te dau pe poartă. Să dormi la Școala de șoferi. Zina gonește în casă, îmbujorată de-un gând. Nici n-ar fi așa rău.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus