12.01.2024
George Dometi
Prima noapte de sex? Pentru mine a fost prima zi. De fapt dimineață. Pe la 9,20. În pădurea Teilor, mai sus de parcarea de unde am plecat pentru examen. Instructorul m-a avertizat că se mai întâmplă de astea. N-am vrut să îl cred. Mi-a zis: Ia, trage puțin aici pe dreapta. Acolo. Lângă copacii ăia. Ai condus foarte prost, frumusețe. Apoi mi-a pus mâna pe picior. Părintește, am crezut. Apoi, după ce mi-a frecat pulpa, a continuat: Eu aș putea să te las sau să te trec, dacă mă lași și tu, Mariane.

Cecilia Fofiu
S-a hotărât cumva și a cumpărat-o. Nevasta și vecinii i-au recomandat-o de anul trecut, de la reprezentanța din sat. Greu i-a fost să aleagă culoarea, verde sau argintie. Altfel, linia e frumoasă și e încăpătoare. A plătit integral una argintie, apoi a condus-o dibaci acasă și a parcat-o în șură. Pentru probă, seara, își ia pruncii la o tură tocmai când sosește ciurda. Face slalom printre vitele șocate dar, la un viraj strâns îi îmburdă-n șanț. Mărine, trebuie școală de șoferi și pentru roabă, rânjește ciurdarul.

Arthur Ianoși
Am oscilat mereu între ce-mi spunea Costeluș și ce-mi zicea tata. Ăl bătrân mi-a pus primul volanul în mână și mi-a zis așa. Milo, nu sta după bărbată-tu, ia-ți carnet, ia și-nvață semnele. Măcar erau pe-aceeași lungime de undă. Și Costeluș îmi zisese că viața e plină de semne, doar tre' să știi cum să le interpretezi. Vorba lui. Ce mi-e intersecție, ce mi-e răscruce. Lasă instinctul să te ghideze. Așa am făcut și la examen. Unde nu au fost semafoare, am fost eu. Ochi închiși și inspirație. Tot pe mama au înjurat-o.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus