20.01.2024
Daniela Toader
Se trezește cu noaptea în cap, se spală pe dinți, mănâncă o felie de pâine cu unt, își face o cafea, deschide fereastra, în timp ce-și bea cafeaua privește munții, miroase a proaspăt, cerul e senin, zăpada proaspătă scârțâie sub clăpari, închide ochii și-și imaginează cum ar fi fost dacă. Degeaba. N-a fost să fie. Încă i se mai întâmplă să plângă cu gândul la el. Psihologul? Bani aruncați pe fereastră. Brrr, își spune, închide fereastra și dă drumul la avalanșă. Nici până azi n-au găsit-o.

Magdalena Aldea
A iubit-o de când a văzut-o prima dată. Abia respirând, cu pielea de pe gât lividă, stătea întinsă într-o crevasă adâncă de opt metri. Dacă n-ar fi fost o luptă contra cronometru, ar fi rămas pe loc s-o deseneze. Frumoasa din Munții Rodnei, zona Cascada Cailor. I-a smuls hainele de pe ea și a încălzit-o cu pielea lui abia după ce au urcat amândoi în elicopter. Când s-a uitat pe hublou, munții zburau în jurul lor. Atunci a știut. O s-o lase să-și repare coastele rupte și apoi o să-i ceară numărul de telefon.

Cecilia Fofiu
O zi ne tot adunăm la cabana forestieră din Răcătău. Suntem un grup de drumeți, alpiniști, speologi, iubitori ai muntelui. Am închiriat-o pentru aniversarea lui Puiu, cu bucate și băuturi aduse în rucsacuri. Cheful e stabilit pentru mâine seară. Doar sărbătoritul are camera lui și intră ultimul, însoțit de o fată finuță, Nina. După o noapte de sorbit licori bahice, povești și moțăit pe priciurile pădurarilor ne prind zorile antrenați perfect pentru scopul agapei. Apare și Nina. Pe tocuri, cu capot matlasat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus