22.01.2024
Monica Bologa
Mi-a spus că într-o zi mă va invita într-un loc mirific, aproape de stele. Că ne vom desprinde de pământ și vom zbura într-o altă lume, ținându-ne de mână. Pentru că am rău de înălțime, știam că trebuie să fac ceva ca să scap de-această frică. Așa că m-am echipat corespunzător și-am început să escaladez munți, cât mai mulți munți. Azi mi-a spus unde va fi acel loc mirific: o sală de bal, într-un castel. L-am părăsit. Nu mă voi cățăra niciodată pe niște nenorocite de tocuri. Mai bine urc desculță pe Himalaya.

Gheorghiță Mircea
Stâna era scufundată în beznă, dar pentru baciul Goguță nu e o problemă. Putea găsi orice, înăuntru sau afară, oricât de întuneric ar fi. Își luă câinele și ieși. Cu baltagul în mână coborî până ajunse la cortul celor doi turiști care dormeau duși. Sfâșie pânza și din două lovituri de baltag, una pentru ungurean, una pentru vrâncean, își termină treaba. Întors la stână, își scoase ochelarii NightVision și îi zise Mioriței. Ai avut dreptate. Oaia tăcea. Iar nu ți-ai luat pastilele, îi spuse câinele. N-ai tu treabă.

Adina Drag
Pe-atunci uriașii stăpâneau lumea. S-a oprit ca să dea pe gât una de 40 de grade. În noaptea aia cerul n-avea cum să fie real. Focul trosnea de numa, habar n-avea ce stârnise în mine. De gagica lui Paul vorbesc. Nea' Bebe nu mai era demult tânăr și prost. S-a prins repede și mi-a făcut cu ochiul. Unele iubiri nu-s făcute pentru lumea asta, a continuat. Culmile acestea semețe au o poveste uimitoare. Frumoasa nu l-a putut avea pe Cindrel, așa că ta-su, adică uriașul, i-a făcut felul. Acum doar vântul le poartă pașii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus