23.01.2024
Dan Banu
Eric îl aștepta emoționat pe Klaus să îi aducă un cadou. Dar fiindcă el trăia într-un alt timp și un alt spațiu decât restul oamenilor, apăru Ulrike punkista, cu motocicliștii ei spațiali. Rudolf, pe Harleyul său, avea un far roșu ce mătura abisul, iar Ulrike o coamă roz lângă o chelie lucioasă și un cercel în nas. I-a palmat pachețelul alb, iar Eric l-a tăiat cu unghia chiar acolo sub brad și a inhalat adânc. Mmm, praf de piftie, a șoptit el și a simțit cum începe să plutească printre sori și exoplanete.

Florentina Enache
Se făcuse anul de când afurisita de cioară îl băgase în boale. Fura tot ce putea căra și cârâia toată ziua. Sătea cu ochii pe el mai ceva ca răposata după ce fierbea vinul. Când zăpada a trecut dincolo de înălțimea gardului, s-a primenit, a curățat casa și a așteptat frigul ăl mare. Nu s-a așteptat ca orătania să-i aducă nuci, măceșe, coji de pâine, mere mici, bucățele de șuncă. A ieșit din iarnă slab țâr, dar viu și cu barba fuioare. Florico, dacă tu ești, să mă ierți pentru toate. Acu știi și tu că atât am putut.

Andra Toropoc
Aștepta gata pregătit, avea chiar și repertoriu nou. Aștepta să fie chemat cum fusese-n atâția ani. Îi mulțumea pe toți, făcea poze cu fiecare, râdea mult și lumea râdea cu el. Cândva, într-o zi de Ajun i-a murit soția și el totuși a plecat acolo unde avea angajament. Și a plâns spunându-și glumele, însă lumea nu avea nevoie de durerea lui. În timp l-au uitat, dar el se simte ca odinioară, a trimis și anunț. Degeaba. Își trece mâna prin barba ca zăpada și verifică iar dacă telefonul are baterie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus