28.01.2024
Alina Ilie
Tanti mama lu' Marian, îl lăsați pe Marian afară? Nu vine până nu termină de citit. Maricele, mai ai, mă, mult, că n-avem minge? Mama, mai am trei pagini, pot? Să dea Sfântu' să nu termini până luni, că draci mănânci. Da' nu iei mingea că vă băgați iar pe sub mașini și nu mai ai genunchi la pantaloni. Terminase treaba, își puse un păhărel de vișinată, își strânse capotul și miji ochii la geam să-l vadă pe băiat. Din noapte se auzea un ecou, ai spart oalele și-ai mâncat sarmalele, și râsetele cristaline ale copiilor.

Ana-Maria Butuza
Ce vrei, mă? Grijania mă-tii de aurolac, că ați umplut orașul de nu mai poate omu' să înghită nimic liniștit. Îmi dai și mie o îmbucătură, că n-am mâncat nimic de ieri, se tângui puștiul murdar. Bine, mă, ia de-aici o gălușcă să-ți încălzească mațul, vai de steaua ta. Cu ochii mari de poftă, copilul înfulecă toată bucata de nici nu putu s-o mestece și o scăpă din gură. Marș de aici vagabondule. Arunci mâncarea? și bocancul greu izbi în trupul mic. Chircit de durere, se îndepărtă sugându-și degetele pline de unsoare.

Daniela Zaharov
Sarmalele-s etalonul virtuții de gospodină, ești bună de măritat dacă știi să le faci. Eu am fost norocoasă: m-a luat înainte să învăț a le face. Ca să arăt că sunt o alegere bună am încercat să învăț ulterior, dar m-am plictisit împachetând la ele și m-am enervat încercând să le fac egale. Soțul meu a fost înțelegător, am divorțat amiabil la notar. Acum ne trimitem poze cu sarmale pe care le refuzăm prin viețile altora. Nu prea pasionați de ele, ne întâlnim pentru comparații. Ale lui sunt cu toc, ale mele cu papion.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus