02.04.2024
Yuka Brevi
Norul acela este atât de întunecat, încât, până ajunge aici, în vârful muntelui, trebuie să învățați să vedeți cu ochii închiși. Deja o puteți face, dar nu sunteți conștienți încă. Nu există dușman care să vă învingă, dar puteți muri striviți de stânci, ca niște păsări fără aripi. Cine nu-și înțelege propria natură se va lupta cu el însuși. Aceasta este ultima voastră provocare. Cine nu o depășește, o va lua de la început, iar și iar, sau va muri. După ce spuse asta, maestrul Katashi mușcă cu zgomot dintr-un măr.

Daniela Toader
La nici trei luni după ce ne-am cunoscut, ne-am luat. Nuntă mică, între prieteni, un week-end de miere, apartamentul lui de două camere, cărțile mele, nopțile de dragoste, visele, planurile de vacanță, chefurile cu prietenii, crizele lui de gelozie, certurile, palmele. La nici șase luni după ce ne-am luat, am îndesat cărțile într-o valiză și am plecat. În apartamentul de două camere, îngropat sub remușcări și doze goale de bere, el încă sapă. Trebuie să fi fost ceva, trebuie, zice.

Magdalena Daminescu
Derutată de primăvara asta timpurie și-a descheiat paltonul, a aruncat căciula și a săpat spre lumină, convinsă că va fi văzută și admirată. Aproape oarbă s-a uitat în jur, zăpada se topise, ghioceii se lăfăiau la soare, vântul se juca cu câteva frunze moarte, dar nimeni nu s-a sinchisit de ea, de parcă nu o vedeau. S-a studiat în oglinda bălții din apropiere și nu i-a plăcut ce vedea. Un copil cu un băț s-a apropiat și o tot înghiontea, dar grasă și înceată cum era, cu greu a nimerit înapoi în întunericul ei.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus