02.04.2024
George Dometi
Chelnerița-i toarnă cafea și ia farfuriile de pe masă. Farfuria lui goală cu furculița mânjită de plăcintă e pusă peste farfuria neatinsă. Ca de obicei? îi zice femeia. Da, îi răspunde bărbatul. Apoi se ridică, îi întinde banii femeii și în schimb primește o palmă peste fața învinețită. Pleacă și se urcă în mașină. De 6 luni de zile reface ziua accidentului fiicei lui când, după masa de prânz, fetița lui îi mărturisește că e însărcinată, el o respinge, ea îl pălmuiește, se urcă în mașină și.

Monica Ciurea
Ți-a sosit ziua, bestie. Să le cari în altă parte, că dărâmă blocul, zbierau vecinii. Ăstuia la trei îi bubuiau bașii de-i zăngăneau termopanele, timpanele. Ălora la doi li se ușurau cotoii-n casă la propriu, vreo treizeci de bucăți, de se-nmuia betonul de duhoare și amoniac. La unu, se dădeau de-a dura-n patru camere, cinci fete și șase băieți plus o bunică tare de urechi. Parterul stătea bine în chirie ziua pentru berărie, noaptea pentru club. Doar cele 6 tone de volume de la patru deranjau. Și cârtița din cărți.

Monica Aldea
Mutu și Țârcovnicu trebăluiesc prin grădina bisericii și își spun oful după slujbă. Munciți ori cârtíți, zice răstit Popa Pripitu. Săru' mâna, prinde curaj Mutu. Am cărat gunoiul și l-am aruncat peste gard la Nelu Anticristu, lumânările-s topite și puse la vânzare cu preț nou. Am rânduit icoanele mai scumpe în vitrină pentru enoriașele cu dare de mână. Dar cârtiți, neam. Am zgândărit mușuroaiele de-am dat în cimitirul vechi. Dacă o ținem așa, gândi popa, ăștia doi sapă până-n Grădina Ghetsimani.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus