04.04.2024
Ionuț Morariu
Acolo unde se adună doi sau trei în numele meu, acolo e și o cârtiță. Așa a fost și-n ziua cu pricina. Ea mi-a zis de la început. Ubi sum, ibi sacrilegium est. Dar eu nu am crezut-o. Până în clipa când mi-am dat seama că suntem prea mulți în dormitor și că toți știm pin-ul de la card. Dar nu de aia am divorțat. Tatăl Nostru vorovise că în umbra cârtițelor bătrâne nu-i penis să stea erect, nici taină să nu facă pui. Așa că am luat un buchet de vestitorii primăverii și i-am spus: mă mut la nevăstuică.

Titela Durnea
Nu ești bun de nimic, mă. Nici măcar bășina și râgâiturile nu-ți ies. Măturător de stradă scrie pe fruntea ta. Treci dracu' încoa și-mprăștie găinațu'. Învață de la găinile astea, că și ele-s mai răsărite. De-atunci Petre s-a-ngropat în noapte. Să nu dea ascultare pumnului, ci minții. Azi s-a făcut ZI. A luat rezidențiatul. În oglinda retrovizoare vede pe obrajii bătrânului lacrima-mpotmolită în șanțul adânc. Petre zâmbește. O dată cu găinațul ăla, împrăștiase și ura. Tată, o să-ți placă la noi.

Costică Tihan
Vortexul adusese cu el și depresia. Atunci a ieșit din vizuină acea cârtiță mustăcioasă, cu gheare puternice. Schimonosită la față de-atâta hibernare, a început să umble haotic prin mulțimea curioșilor amatori de senzații tari. Forecast for tonight: dark, proclama ea în stânga și-n dreapta. Ău, nu, scuze frățicilor: într-un final, primăvara va fi smulsă din ghearele iernii; dacă nu va fi smulsă, înseamnă că nu e finalul. După care a fost surprinsă intrând înapoi în vizuină. Se vedea de la o poștă că e protejată.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus