07.04.2024
Tavi Tone
Bătu-ți-ar Dumniezo de om, iară strânsăși prea rău țuțuroiu, nu pot be apă. Apăi tu muiere, io credeam că îi strâns bine, de ce zâci că-i rău? Îi rău, că nu pică. Nu-i bai, că dară d-aia l-am strâns, pica a pagubă. Tu ești turc? Lasă răchia și țâpă-te ncoa și dă-i drumu, că mor de sete. Ho că viu, nu mai cârâi. Io-te, doar cu două dăștie învârt și să sloboadă. Plăpânde mai sunt muierile, crapă de foame cu brișca într-o mână și pita-n alta. Ce te-ai face fără mine? Ai retrograda pă lumea ailaltă.

Sanda Vaideș
În ce ligă joacă ăsta? Rai sau Iad? Sfîntul Petru se uită năuc la lista lungă de binefaceri și asasinate ale răposatului Vito Leone. Ajutase oropsiți, strangulase rivali, întemeiase orfelinate, îngropase în ciment un număr necunoscut de adversari, finanțase mulți ani cantinele pentru săraci și șantajase mii de inși. Înființase o puternică și generoasă societate filantropică în umbra căreia construise un imperiu al crimei. Atoateștiutorul mustăcea, prefăcîndu-se că-și pilește Sfintele Unghii. Dă cu banul, Petre.

Iulia Anastasia Roșca
Închid ochii pentru 2 secunde, bine? E 3, sunt lemn. Câinele țopăie pe parchetul scârțâitor, își smulge blana, a alergic. Bebe se trezește și plânge, aud muci. Bărbatul mi se răscolește în pat de zici că-l arde. Bam, îmi trage un picior și mă anesteziază pe loc. Mă ridic din pat, pun bebele la țâță și-i trag mucii cu viteza luminii. Cu bebe cu tot, dau cățelul cu alifie și, hap, o pastilă. Dibuiesc uleiul CBD, bărbatul e cu gura deschisă, torn 3 picături pe gât. Am cei mai minunați mărțișori din lume.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus