09.04.2024
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Ce tricou pătat, observă Dani. Oare nu s-a uitat în oglindă când a ieșit din casă. Ce fard țipător, gândi Ela. În liceu nu se machia așa. Are fire albe, remarcă Dani. Oare cum poate merge pe tocurile alea, se întrebă Ela. Ce mai faci, rupse Dani tăcerea. Merg la spital, am un bebe prematur, îi duc lapte, răspunse Ela. Tu. Mă întâlnesc cu un tip de pe net, mărturisi Dani. Coborâră. Îți țin pumnii, îi spuse Ela. Să fiți bine, îi ură Dani. Fiecare o luă pe drumul său. Dureri nerostite pluteau în aerul vioriu al serii.

Julia Sandu
A fost odată în tărâmul lui Tinder, un cavaler cu numele de Sir Swipe-a-Lot. Înarmat cu smartfon a călătorit prin peisajul digital în căutarea iubirii. A întâlnit-o pe Jazmin, cu regat împodobit cu selfie-uri în oglindă, pe Mimi al cărei bio era plin de poze cu pisici. A glisat spre stânga să nu fie prins într-un ciclu nesfârșit de pisiceli. S-a oprit la Regina Meme, al cărei domeniu erau jocuri de cuvinte iar inteligența ei egala tăișul unui Excalibur. Așadar, și-a îmbrățișat destinul și a devenit Sir Cum-a-lot.

Daniela Toader
Zâmbesc. Cel mai frumos zâmbet, zice. Știu, zic, mi-ai mai spus. Ține și tu florile astea, să-mi șterg ochelarii, zic. Le ține. Vezi că ți s-a întins rimelul, zice. Mă duc la baie, zic. Repar, revin, el tot cu buchetul în mână. Mi-e drag așa, cum încearcă el să socializeze cu necunoscuți. Îmi iau buchetul și-l scap de unchiul Ion. Avea chef de vorbă, zice. Știu, zic, așa e el, doar când doarme tace. Se face liniște. Dana și mai cum?, întreabă o voce. Dana Tinder zic. Bine, zice, acum poți săruta mireasa. Aplauze.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus