10.04.2024
Oana Jindiceanu
Ce-i aia Întinder, maică? O drăcovenie de-asta la telefon? Și ai ales-o tu pă ea din mai multe și ai luat-o acasă, mamaie? Ai lăsat-o în telefon, sau cum? Aha, bine, am înțeles. Auzi mamaie, da' e fată serioasă? Gătește bine? Influ-ce? Influensără? Tot pă drăcia asta dă telefon, aha. Da, mamaie, vino cu ea, cum să nu. Vă face mamaia sarmale? Nu vrea mamaia mărțișor, stai cuminte. Sarmale și ciorbică. Tai cocoșu'. Auzi, mamaie, da' tu ești sigur că nu se mai Întinder și cu alții pă telefonu' ăla?

Florentina Ghițescu
Prima dată o să încep cu curățenia. S-au adunat atâtea după iarna asta că nu mai pot să amân. Copiii vor să se joace cu mine. Mi-a plăcut întotdeauna asta. Ne cocoțăm prin copaci, îi învăț să spargă nuci și alune. Al meu a murit. L-a călcat o mașină. Lângă casa s-a ridicat un cartier rezidențial și se circulă cu viteză. Nu s-a făcut mare caz din asta. Copiii au nevoie de un tată. După ce termin curățenia, mă duc la întâlnire. Am uitat cum îl cheamă, Chip sau Dale? Îmi aranjez ochii și coada stufoasă și cobor.

Fabiola Stoi
Ca să nu rămâie fată mare în viața asta, Consuela apelă până la urmă la serviciile unei agenții vestite. Stabili o ședință foto la studio, își luă rochia plisată cu guler macramé și se prezentă la agenție. Un domn între două vârste, nici prea prea nici foarte foarte, îi prezentă albume cu domni asemănători lui. Ceva mai pe ochi albaștri nu aveți? Și să aibă casă la țară musai, că citii io undeva că fericirea s-a născut la sat. Aia-i veșnicia, doamnă. Îi fac și veșnică pomenire, să n-aibă grijă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus