11.04.2024
Nicolae Popescu
Vânătorul își face rondul de seară în pădurea verde. Pe cărare, se-ntâlnește cu Mutulică și Scufița Roșie. Ei se țin de mână, vânătorul se freacă la ochi. Îi arată cu degetul: cum, voi doi? Mutulică turuie: da, de ce nu? Demult voiam să ne-ntâlnim, mergem la bal. E o aplicație nouă acum, poți invita orice personaj de poveste vrei. S-a reparat și netu-n pădure, nu te bagi? Albă ca Zăpada e liberă. Vânătorul scoate iute telefonul, tastează febril: Mă lași cu Alba? Sper că pe bunicuța n-a invitat-o încă nimeni.

Denisse Oana Rădoi
chea-mă Mădălin și șanț un băiat fin. Left. Sergiu urăște minciuna și botoxatele. Left. Lui Adrian nu-i place să piardă timpul pe net. Ați ghicit, left. George e căsătorit, caută la fel. La fel de left. Ionel are tatuaj cu Adelina, Bogdan are poze explicite, Gina e lesbiană. Obosesc. Îmbătrânesc. Renunț. Până la urmă e primăvară, voi ieși pe o bancă în parc și voi citi o carte. Cine sunt eu să judec oamenii? Sunt doar o biată Denisa, o tocilară De Nișă căreia îi place să carte diem.

Ruxandra Comșa
Sânge fals onora noaptea nunții, sânge fals picura din lingurița de împărtășanie, sânge fals îmbăia contesa cea hapsână, sânge fals dezlega limbile mesenilor. Cârciuma Sânge Fals era binecuvântată. Prinți și golani, doamne și dame, savanți și nebuni, nimeni nu plătea la masa mea. În schimb, se dezgoleau de secrete în odăile de sus. Le cumpăneam cu grijă și din ele îmi trăgeam averea. Când s-au dezghețat râurile, am rămas fără mușterii. Peste drum se deschisese prăvălia Suflete Împerecheate: pupeze și ouă tari.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus