11.04.2024
Camil Popescu
M-am certat cu nevastă-mea și am intrat pe Tinder. Mi-am pus cea mai mișto poză cu mine, de-acum câțiva ani. Înalt, blond, cu brandul definit, undeva la mare. Pe nevastă-mea, care era lângă mine în poză, am hașurat-o. Am scris: proaspăt divorțat, caut relație de lungă durată. Am stat un pic pe gânduri, am șters lungă durată și am scris aventură. Păream neserios, am șters aventură și am bifat I don't know yet. Am dat enter. Primul profil văzut a fost al nevesti-mii. Proaspăt divorțată, caut aventură. What a bitch.

Ionuț Morariu
Uitarea se încăpățâna să nu vină. O dusese la groapă de mai bine de trei ani. Dar ea era încă vie pentru el. Fără să știe, o căuta în orice femeie care-i ieșea înaintea ochilor. Nu erau multe. Trei colege, două vecine și toate pasagerele din 104. O singură dată, într-o stație de autobuz, i se păruse că-i aude râsul. A fost însă doar o fată Morgana. Atunci a plâns prima oară de la prohodire. Toată iarna a băut butoaie de tristețe. Ca orice miracol, învierea a venit primăvara. Un prieten i-a instalat Tinder pe telefon.

Ioana Dinescu
Scutură bine trunchiul bradului. Zăpada cădea, grea, apăsând cu blândețe capete îmbufnate de muguri, agățând acele uscate și scuturându-le spre pământ. Pe acestea le adună în pumn și le așternu sub rug de crenguțe. Ciocni două pietre până ce scânteia pocni vie în mijloc. De pe un trunchi prăbușit rupse galbenă iască și o aruncă în flacără. Înșfăcă mâna tinerei ce o urmărea, uimită, și o întinse spre foc. Poți să încerci, îi surâse. E destul pentru un început de martie. O să te ardă, chicoti, dar nu te va încălzi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus