12.04.2024
Ana Maria Dobre-Nir
El mormăia ceva, iar eu mă gândeam c-au trecut aproape douăzeci de ani de când ne-am cunoscut. Pentru câteva minute, mi-am închipuit cum ar fi să ne despărțim, s-o iau de la zero, să-mi fac profil de Tinder. Există oare Tinder și pentru femei trecute de prima tinerețe? Dintr-o dată am simțit cum mă apucă atacul de panică. Cumva, ideea de-a mă lăsa atinsă de un străin mi-a dat o transpirație rece pe șira spinării. Așa că nu i-am mai reproșat nimic. Am uitat de gunoi și de becul neschimbat de atâta amar de zile.

Radu Gramatovici
Femei necunoscute i se perindau prin față. Mai slabe, mai grase, mai scunde, mai înalte. Își căutau alesul, așa cum și el pe-a lui, deși, parcă își dorea să n-o găsească. Degetul i se mișca spre stânga repetat, automat, dintr-un resort neînsuflețit. Se gândea că ea nu-l căuta pe el, deși îi tot apărea o reclamă: cu noi nu dai greș niciodată. Când o văzu, zâmbi involuntar. Imediat redeveni serios și mișcă degetul spre dreapta. Îi apăru mesajul: vă mulțumim că ați folosit Rednit, cea mai bună platformă de despărțiri.

Alina Ilie
Cum? Își dădeau întâlniri? Dragă 12.0w, cred că da, s-au descoperit algoritmi lipsiți de sens, instalați pe telefoanele lor, v-am povestit despre gadgeturile folosite acum sute de ani pentru a comunica. Aceste aplicații depistau potriviri cu alți oameni conform cerințelor introduse. Nu știm ce urma, probabil chiar se atingeau, am auzit. Am citit că în acele momente oamenii aveau senzația că s-a încălzit atmosfera din jur. Avem concluzii documentate că aceștia simțeau că au fluturași în stomac. Înfiorător. Chiar că.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus