16.04.2024
Ana Maria Dobre-Nir
Stăteam întinsă în iarbă, plină de sânge, urmărind cu ochii un nor negru. Presimțeam că era un blestem, dar nu știam dacă venea sau pleca. Respiram greu, dar fiecare gură de aer îmi bucura plămânii. Când aproape închisesem ochii, norul s-a transformat în foc. Acum știam, venise să mă ardă. Am încercat să-mi amintesc descântecul pe care mi-l spunea bunică-mea, dar n-am reușit și atunci i-am cerut să roage spiritele să-mi mai deschidă o poartă. Așa m-a găsit negustorul de cai, ce-a aruncat o găleată de apă pe mine.

Ioana Epure
Duminică seară, Dumnezeu se odihnește, îl strigă pe Petre, hai cu mine, avem de vorbit. Auzind acestea, penele lui Petre îngheață. Da, Doamne, vin acum cu o carafă de nectar și se prezintă, supus. Petre, cum îi împărțim pe ăștia de i-am creat? Pe zodii? Doamne, vorbești în dodii, în zodii, Petre, legături cu astrele, cu luna, să aibă și ei niscaiva iluzii, sau credințe, după caz, nici tu nu-nțelegi? De ce-și fac rău unul altuia, Petre, și-apoi mă caută? Nu știu, dar tu i-ai făcut, tu să-i omori.

Titela Durnea
Luni, 1 martie. Acul ceasului indică ora zero. Intră tiptil, să nu-i trezească. A uitat de ghiocei. Țigară, gânduri, somn. Marți. Azi i-a dus la tenis. Să nu uite joi de analize. Țigară, gânduri. Vineri. A trecut pe la bancă, i-au aprobat împrumutul. Îi va duce la mare de 1 mai. Țigară, somn. Duminică. Lenevește în pat. Gânduri. Ajung oare pentru operația Daianei? O privește. Ce buze frumoase are. Țigară, gânduri. Zile și nopți trec, tăvălug. 12 martie. Chenzina. I-au venit rezultatele. Trebuie să mă las de fumat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus