12.05.2024
Monica Bologa
Când eram mică obișnuiam să mă întind în nopțile de vară pe iarbă, în grădină, și să număr stelele. Apoi, într-o zi, cineva mi-a spus că dacă continui să fac asta, o să-mi fie fața invadată de puncte. De teamă să nu-mi urâțească tenul niciun semn, am continuat să admir cerul, fără să mai număr nicio stea. Azi, în timp ce stăteam la coadă la pâine, în magazin a intrat o femeie superbă cu fața plină de pistrui. Probabil că a numărat multe stele când a fost mică, mi-am zis. La noapte sper să fie cerul senin.

Florentina Ghițescu
Copila încerca să șteargă punctele de pe față. Nu a reușit cu apă. Nu a reușit nici când a frecat cu săpun. Mama, cu privirea goală, s-a uitat la ea dar nu a văzut nimic. S-a apucat să facă de mâncare, de fiecare dată fasole. Era ieftină și putea să îi hrănească pe cei doi copii. Poate mâine o să aibă bani ca să cumpere și niște cârnați. O să mai caute de lucru, poate o să găsească pe cineva care are nevoie de ajutor în casă. Fratele mai mare a înțeles, nu de-asta a plecat tata de la noi. Nu ai greșit cu nimic.

Cecilia Fofiu
De unde, Doamne ferește, ai luat pojar, îl căinează ea îngrijorată înfofolindu-l și vârându-i termometrul în gură. Sigur te-ai molipsit la club, la table, că nu mai termini cu hoinăreala. La vârsta ta e periculos. Uite cum te-ai bălțat. Noroc că eu l-am avut în copilărie și te pot îngriji, amețitule. Ți-a trece. Șezi învelit, că sun la medicul de familie, apoi merg la Vasilica după o lămâie împrumut, până ajung la magazin. Îi deschide Mișu, agitat, tocmai veneam la voi, nu știu ce are nevastă-mea, că-i tărcată rău.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus