14.05.2024
Sanda Burță
Când ești rezident, mănânci și dormi pe sponci, fetele nu există. Nu refuzi nicio gardă, nicio experiență. Înveți. În noaptea aia, m-am îndrăgostit. Avea părul lung și-un pistrui pe vârful nasului. Moarte cerebrală. Ficat, pancreas, plămâni, rinichi, inimă. În ordinea asta. Vulturii au plecat. Am ieșit în curte și-am vărsat. A doua zi citesc în ziare: Wanda Wollanski, 22 de ani, organele ei au salvat 6 vieți. Vărs iar. Sunt ani de-atunci. Dac-am trecut peste asta? Sigur. M-am însurat, am o fetiță. O cheamă Wanda.

Marilena Demian
Agitația și chicotele erau în toi. Doar el stătea nemișcat, țintind foaia albă. Când încerca cineva să arunce o privire la ce făcea, o acoperea cu mâna. Creionul negru a început să se miște încet pe fila de desen și abia a dat-o învățătoarei, ultimul. A doua zi, tatăl lui a fost chemat la școală. Uitați ce a desenat Radu la tema chipul mamei. Un oval prelung, tremurat, niciun fir de păr, două cercuri mari, negre, o linie arcuită în jos și mii de puncte. Da, e mama lui, înainte să se prăpădească. Era pistruiată.

Magdalena Daminescu
Nu-i destul că toată viața m-am chinuit să-mi ascund pistruii, acum mă lupt și cu ridurile. Ce n-am încercat, până și lapte de măgăriță, degeaba. Pistruii alunecau în brazdele adânci mai ales când râdeam, parcă se luau la întrecere care să fie în deal și care în vale. Cel mai bine se distrau, când râdeam de mine, se ascundeau in laba găștii de lângă ochi. Dar in sfârșit am fost răsplătită, a venit moda pistruilor, cine nu le are și le fabrică. Puștoaicele sunt topite după pistrui. Aștept să vină si moda ridurilor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus