18.05.2011
Încă vară, zăpuşeală, asfaltul se scufundă sub picioare, toţi căutăm umbra, îngheţata, aerul condiţionat şi mai ales... mai ales vacanţa. Sau poate încă iarnă, frig, zăpada scîrţîie sub picioare, toţi căutăm căldura, cozonacul, sobele şi mai ales... mai ales vacanţa. Şi dacă tot sîntem atît de aproape de vacanţă să încercăm să ne jucăm puţin pe LiterNet, la fel cum am făcut-o atîţia ani. Nu e original, dar e distractiv.

Mulţi dintre voi veţi pleca în cele mai diferite locuri de pe lume, în ţară sau aiurea... cum ar fi să încercaţi pe LiterNet un fel de jurnal de călătorie la mai multe mîini, în care să scrieţi voi, fiecare dintre cititorii LiterNet-ului, cei care plecaţi în vacanţă?

Cu impresii de acolo, cu informaţii, cu picanterii, cu ce culori se văd, ce sunete se aud în aer, cu atmosferă, cu boroboaţele copiilor, eventual cu poze. Fără reguli, fără constrîngeri, cu emoţii şi haz, cu lucruri spectaculoase sau banale. O zi sau două săptămîni, la plecare, la întoarcere, în fiecare zi, fiecare când are chef să scrie, când găseşte un Internet-cafe, când poate să evadeze din faţa berii / vinului fiert de pe terasa de la mare / munte pentru a ne împărtăşi cum se vede lumea din colţul în care se află / s-a aflat / s-ar putea afla, sau când se întoarce şi îşi aminteşte.

Vă prindeţi în joc?

Dacă da, aşteptăm textele voastre (word cu diacritice) pe adresa [email protected]. Dacă vreţi să trimiteţi şi fotografii, selectaţi-le întîi pe cele mai interesante şi apoi trimiteţi, dar nu mai mult de una la fiecare paragraf. Şi precizaţi în word unde ar trebui să intre. De ne vor place vorbele voastre, o să le postăm în Atelier LiterNet, în această rubrică. Va fi un loc în care fiecare va privi prin ochii celorlalţi acele locuri unde nu a reuşit încă să ajungă.

Eu zic că ne-am distra de minune. Voi ce ziceţi?

PS: Menţionez apăsat că nu e o invitaţie rezervată doar scriitorilor, e adresată fiecăruia dintre voi, aşa că aştept şi texte prelucrate, şi texte naive, şi texte haioase, e vacanţă, nu e examen. Sper să aveţi cu toţii curaj, să deschideţi ochii şi să ne povestiţi ce vedeţi sau ce aţi văzut deja!

1 comentariu

  • Grozav
    Daniela Dumitru, 08.06.2012, 09:29

    Ca de obicei dl. Penescu are iniţiative excelente. Mi-a plăcut mult invitaţia. Chiar dacă nu voi trimite şi eu impresii, mă voi bucura de amintirile de vacanţă ale prietenilor Liternet.
    Toate pânzele sus, iubitorilor de vacanţe.
    Daniela Dumitru

Publicitate

Sus