22.05.2024
Laura Stanciu
I-am împăcat pe amândoi. Tata voia să mă mărit bine, adică să am un soț cu bani. Să conducă o mașină ca lumea, de familie, dar să-mi ia și mie una pentru oraș. Bifat. Mama, fire romantică, după treizeci de ani de căsnicie, mi-a mărturisit că doar cuvintele și îmbrățișările ar fi contat pentru ea, că banii nu i-au adus fericirea. Să-ți alegi un poet, Dănuța, că vă întreținem noi, mi-a zis. Eu m-am orientat spre Neluțu pentru că trăiește din scris. Are un lanț de magazine de papetărie și birotică.

Vlad Pasencu
Nu a fost alegerea mea. În perioada asta nu-ți găsești prea ușor un loc de muncă, așa că am răspuns la primul anunț pe care l-am găsit în ziar. E o meserie de rutină, însă încerc să pun suflet în fiecare lucru pe care îl scriu. E șase seara și dactilografiez deja de zece ore. Termin scrisoarea. Îmi pare rău pentru tragedia prin care treceți. Memoria fiului dvs. va fi mereu prețuită pentru Regimentul de Infanterie 506. Dactilografiez în continuare și mă întreb dacă voi primi și eu o scrisoare despre Thomas al meu.

Carmen Tot
Scrie, Iscarioane, scrie tot, bă. Ce a mai zis porcul de chiabur azi? Am scris tot, tovarășe Gherasim, n-a spus nimic nou. Stă lângă mine, la bandă și povestește de regi și regine, din cărțile citite. Din cărți, 'ai? Băi, Iscarioane, de ce te țin eu la bandă, în halat curat, pe slujbă de domn? Nu vrei tu să sapi la canal, mai bine? 'Tu-ți gura mă-tii. Mai lăsați-mă o zi, tovarășe, mâine poate vorbește. Bărbate, ne bate Dumnezeu, ascultă la mine. Taci, femeie, ridică fata din pat, să mănânce, că i-am adus parizer.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus