23.05.2024
Marius Stan
Dacă nu scriu nu pot să respir, nu-mi bate inima, nu pot să mănânc sau să beau. Desigur, e o exagerare. Aș putea trăi foarte bine fără să scriu un cuvânt. Aș putea să nu mă scol la cinci dimineața, să nu fierb cafeaua, să nu pun un vârf de unt pe pâinea prăjită, să nu frec un Ness Amigo până face o spumă alb-gălbuie, așa cum trebuie. În schimb, aș putea să fac un ceai negru, să mă pierd în tabloul apărut în fereastră și să respir adânc aerul dens și rece al dimineții. Dar prefer să scriu.

Ionuț Morariu
Recunosc cinstit. Toată viața am disprețuit literatura iar scriitorii mi-au părut cea mai decavată specie de paraziți. Dar tot viața te duce unde nici cu gându' nu gândești. Just, nu? Așa că uite. Am ajuns să trăiesc din scris. Ticluiesc și pun pe hârtie povești despre rude, vecini, amici. Fiecare scorneală îmi aduce o bucată de carne-n ciorbă și îmi ține dinții-n gură. Dar în loc să vadă talentul, dobitocii din celulă îmi spun delator. Delator pe dracu. Îi roade invidia că eu trăiesc din scrisul meu.

Mihaela Scânteie
Șeful mi-a dat vestea că sediul din oraș al firmei unde lucram se închide. Nu exista varianta de remote, așa c-am rămas fără job. Mi-am căutat de lucru. Așa m-am apucat de scris. Astrosex horoscop pentru o revistă franțuzească. Contract găsit pe Fiverr. Eram plătită la articol. Curgeau mail-urile la revistă cu întrebări despre compatibilitatea sexuală dintre zodii. Unele detaliate cu privire la poziții orgasmice și jucării sexuale potrivite. Luni plec în Franța, am prima întâlnire cu un cititor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus