26.05.2024
Cristian Nedelcu
Se știau de mici, dar s-au îndrăgostit de-abia în primul an de facultate. El, dintr-o familie de croați, ea, sârboaică get-beget. Părinții, care nu erau doar vecini, ci și foarte buni prieteni, s-au bucurat să afle de iubirea dintre cei doi. Păreau făcuți unul pentru celălalt. Când a cerut-o de la taică-su, așa cum se cuvenea, au încins o petrecere pe cinste. Apoi, lumea a înnebunit. Oamenii au ridicat între ei ziduri de ură, iar dragostea n-a mai găsit nicio crăpătură prin care să se strecoare.

George Dometi
Stăteai pe o scară de piatră în curte, citind Maestrul și Margareta, iar eu îmi făceam de lucru cu un coif de Pulcinella, pe care urma să îl folosesc în show-ul din seara aia. M-am apropiat cu bădărană seamă și te-am întrebat, Ființă a carnației feminine, tu știi să coși? Da, mi-ai zis scurt și intrigată. Atunci îmi prinzi fâșia asta la elasticul ăsta, că atârnă. Sigur. Și cu mânuțe dibace te-ai pus pe treabă. O reușită. Ceea ce nu știai tu e că de 4 luni te urmăream. Shh, curând îți dau drumul.

Elia Ghinescu
Mi-am privit câteva secunde tălpile goale cum mângâie covorul pufos dintre canapele. Un fir de curaj mi-a trecut pe șira spinării gândindu-mă că tu habar n-ai că pot desena pești cu arătătoarele picioarelor. Ca atunci, în copilărie, când povestea bunica despre minunile din biblie. E secretul meu ce desenez. Tu nu știi încă, dar abia după ce îmi atingi sufletul dezgolit, îmi poți cunoaște și trupul. Uite, îți las tălpile garanție că de data asta nu fug în lume despletită. Și nici nu voiesc să despart vreo apă. Vrei?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus