26.05.2024
Iulia Biro
Stăteam pe covor, unul lângă altul, și doar simțeam. Când ni s-a mai potolit respirația, pe cameră a pus stăpânire sunetul ploii pornite cu o zi înainte. Crezi că ne-au auzit de dincolo? ai întrebat. În glasul tău începea un zâmbet. Pe mine sigur da, am zis. Te-ai întors spre mine. Mi-ai desenat conturul gurii cu arătătorul. Mereu mi-a plăcut vocea ta, mi-ai șoptit, acum știu că e făcută pentru gemete. Am râs, m-am întins, era bine. Transpirată, pielea mea strălucea și ți-ai lipit gura de ea ca de luciul unei ape.

Ana Maria Dobre-Nir
Când l-am simțit pentru prima dată, aveam vreo trei ani și plângeam într-un colț al casei auzindu-i pe ai mei certându-se. Mi-a apărut ca o voce de nicăieri. Curios este că nu mi-a fost teamă. Nu-i pusesem niciun nume, dar m-am gândit că poate era un spiriduș. Mă însoțea peste tot. Uneori parcă îi simțeam și respirația. Spre exemplu, pe la zece ani, m-am trezit speriată dintr-un coșmar și era acolo. L-am văzut. Era ghemuit, lângă patul meu. Murmura un descântec. De dispărut, n-a dispărut niciodată cu adevărat.

Cecilia Fofiu
Viața mea a luat-o la vale după ce ne-am cunoscut. O frumusețe voluptuoasă, forme fine, ten luminos, elegantă. M-am îndrăgostit lulea. Desigur am prezentat-o și părinților. Fiasco. Mama o consideră luxoasă iar tata, prea dichisită. Georgel, vecinul, cu care mai bag câte-o bere zice că nu-i de nasul meu, să mă potolesc. Nașul nici nu a vrut să audă de ea și m-a expediat imediat, iar colegii mă privesc ironic. Dar eu înnebunit, o vreau, nu renunț sub nicio formă. Crape rânza-n ei, fac credit cu ipotecă pe garsonieră.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus