27.05.2024
Alex Caragian
în urma unor împrejurări ce ne-au găsit la orizontală sub forma unor atitudini acrobatice greu de explicat aici, am recurs la schimburi de fluide a căror vâscozitate a crescut direct proporțional cu nivelul de implicare în ceea ce unii pot numi relație interumană. Pentru mine era a patra femeie care m-a convins că suntem făcuți unul pentru altul, iar eu al treilea bărbat pe care l-a așteptat toată viața în anul acela. Pentru a fi fericiți împreună am decis să ne căsătorim. Fiecare cu altcineva.

Corina Nina
am început să dispar puțin câte puțin. Fusesem Tavi pentru toată lumea, dar tu mi-ai spus Octi și așa am rămas. Apoi m-am tuns periuță pentru că mi-ai spus că pletele de rocker sunt old fashion. Am renunțat la trabucuri pentru că nu suportai mirosul. Am început să mă uit la seriale de dragul tău. L-am înlocuit pe Marquez cu Coelho ca să avem ce discuta. Mi-am vândut motocicleta pentru că nu-ți plăcea cum îți stă cu cască. Azi mi-ai spus că mă părăsești. Nu m-am mirat. Eu mă părăsisem cu mult înaintea ta.

Titela Durnea
Avea mulți prieteni pe stradă, dar nici numărul dușmanilor nu era tocmai de neglijat. Chipeș, emana dârzenie și viață prin toți porii. Răspundea cu iubire la îmbrățișări și cu lacrimă dacă-i scrijeleai trupul. Era mereu prezent când aveai nevoie. Darnic. Sfârșitul a-nceput când s-a mutat vis-à-vis malițiosul domn Aristide, care-i trimitea zilnic săgeți și injurii. Bazat și autarhic, a tras sforile și-a obținut avizul. De ieri, falnicul și bunul nuc arde în șemineul de pe strada Veșniciei, nr. 6.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Adorabile scrieri
    ss, 27.05.2024, 10:40

    ... sfâșiați esența esențelor ...

Publicitate

Sus