27.05.2024
Simona Olteanu
Te-am urmărit, pe alee, până ai cotit brusc și ai intrat în prima scară de bloc. M-am speriat că poate m-ai văzut, nu înțelegi și chemi poliția. In săptămânile următoare am păstrat o distanta mai mare între noi, deși regretam că acum o pală de vânt nu îmi mai putea aduce parfumul tău în nări. Am povestit psihologului că sunt îndrăgostit. Pare că mă compătimește, dar arogantul crede că doar te visez. Nu i-am spus că nu mai ești doar în imaginația mea de când ne-am cunoscut. Shh, nu plânge, știi că te iubesc.

Nicolae Popescu
E seară. Vera și Pricop stau în balconul gri, la un pahar de vin roșu. O optime de Lună se vede după blocul construit ilegal vizavi. Vera își amintește: mai ții minte, Pric, când ne plimbam noi de mână prin podgorie, la mămica? Sau când îmi scriai scrisori parfumate din armată? Ce s-a schimbat între noi, unde e romantismul de-atunci? Prichi ia o gură de vin, se gândește: Vero, dragă, lucrurile s-au schimbat un pic după ce te-ai dezbrăcat prima dată și-apoi de tot după ce tac-tu a pierdut podgoria la păcănele.

Arthur Ianoși
s-au alipit continentele și atunci ți-am zis: Hey, baby, acum tot Pământul este al nostru și singurele ape pe care o să le mai vezi o să fie cele de pe trupurile noastre care se vor contopi ca să repopulăm planeta cu pui de iubire. Ai dat din cap aprobator, rupându-mi nasturii de la cămașă, ai pus o pernă între pat și perete, te-ai legat singură la ochi pentru că n-aveam jaluzele și m-ai călărit, ca o amazoană care-și obosește vânatul, până au căzut toate treptele de pe scara Richter. Au început să fumege vulcanii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus