28.05.2024
Paul Dârvariu
liniște n-am mai avut. Prima alertă a fost la mai puțin de-o lună: ce-ar fi dacă m-aș muta la tine că n-am bani de chirie? A doua: ce-ar fi dacă ți-ai lua trusa de toaletă la bucătărie? Te-ai bărbieri în timp ce pregătești micul dejun. Următoarea: ce-ar fi dacă am face schimb de locuri? Nu suport să dorm la perete. Cea de ieri a fost prea de tot: ce-ar fi dacă mama s-ar muta la noi? Domnișoară Ce-Ar-Fi-Dacă, hai să dăm timpul înapoi. Aș avea grijă să nu mă mai prezint la prima noastră întâlnire.

David Brescan
Morții din cimitirul orașului se ridică din gropi, iepurașii de la zoo se transformă în lupi, navele spațiale se ciocnesc prin cer ca ouăle de Paști, 13 pisici negre se fugăresc călare pe mături, ciuperci imense de fum se ridică la orizont, eclipsa de soare e permanentă, clădirile se prăbușesc ca-n '77, mările se unesc, lumea se rupe, plouă cu ceață și carbid, oamenii explodează, mațe și membre zboară prin toți pomii, lumea s-a terminat din nou, opresc camera, îmi ridic pantalonii, ești bună, fă, te angajez.

Mira Wolf
Ai aflat că sforăi ca un tractor și că te împing din pat precum un Atilla însetat de expansiune. Amândoi iubim pisicile, dar eu sunt alergică. Bufniță fiind, stau cu ochii girofar noaptea și vandalizez frigiderul, iar tu te bucuri pentru mine dimineața și te mulțumești cu o cafea. Momentan dormi sinistrat în sufragerie, ca un soț aflat în pragul divorțului, iar eu mă lăfăi în patul cel mare și pufos, ținând în brațe pisica de pluș pe care mi-ai luat-o de la Jumbo. Dragostea înseamnă sacrificiu.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus