30.05.2024
Marian Bircea
Știu profesori ce predau la cele mai prestigioase universități din lume. Știu savanți care muncesc pentru cele mai puternice institute din lume. Știu medici care operează la cele mai renumite spitale din lume. Știu artiști care performează pe cele mai celebre scene din lume. Știu ingineri care muncesc pentru corporațiile de top din lume. Avuția unei națiuni este elita, corpul științei. România maneliștilor, țara analfabeților habotnici, a borfașilor mărunți, a renunțat la elită. Și-a donat tâmpit corpul științei.

Florentina Ghițescu
Să aibă și studenții material didactic. Nu o să uit când am mers în cimitir cu colegii de grupă să aducem oase de la groapa comună. Înarmați cu o sticlă de pălincă de la un tip de la Buzău știam că vom izbândi. Paznicul ne-a deschis un fel de beci. Am găsit de toate. O adevărată captură a fost o șosetă de nailon în care se păstraseră toate oasele piciorului. Paznicul nu se aștepta să plecăm chiar cu un sac - păi nu așa ne-a fost vorba, băieți. Sper să trăiesc mult, nu vreau să fiu un mort frumos.

Andra Toropoc
A evadat Terente, senzații violente. Tresar și mă trezesc lac de transpirație din cauza emoțiilor. Am aflat că-s mulți candidați și de-atunci nu mai dorm bine, nici să mă antrenez nu mai pot și se știe că funcția întreține organul. Iau suplimente și sper ca eu să ocup locul vacant din borcan. Mă rog, o parte din mine. CV-ul mi-e bun, tatuajul celebru vizibil, am referințe ok, visul meu este să stau într-un muzeu, acum va fi clipa mea de glorie. Căci la fizică sunt bâtă și oricum creierul lui Einstein nu a dispărut.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus