30.05.2024
Răzvan Drăgoi
Sunt ântro relație dășchisă cu mine ânsușimă. E complicat. Mereu am fost un tip complexat, având multe aspecturi, cea ce ma fortuit să ânvăț din mers dădăsuptele la lucruri. Așa am ajuns să am abces la bani, la femei și la posibilitate. Ajutat și dă fizicu meu m-ai bradpittic, mușchiulos și cu freză. Daia mam decis să-mi las corpu la ștință, ca să ânvețe și amărâți cum se fucke sucesul în veață. Cum zica nemierlitorul Guță sau Ainștain, căi m-ai confund: succesul e 99% mușchi și 1% enteligență.

Ana Maria Dobre-Nir
A luat satârul și-a început să-mi lovească agitat corpul. Stăteam lângă masă, înmărmurită, chiar dacă invizibilă. Mi-aș fi dorit să pot face ceva, să-l lovesc și eu la rândul meu. Corpul, sau mă bine spus ceea ce rămăsese din el, era ciopârțit când studenții lui au intrat. Purtau niște costume de un albastru viu, atât de viu încât aveam impresia că zburam printre nori. Stai, chiar eram deasupra lor. Aproape de tavan. Oare ce sperau să găsească dincolo de carne? M-am prins, îmi căutau spiritul. O șleahtă de măcelari.

Ramona Ungureanu
Io-s un om pita lui D-zò, beau rar, la ocazii. De exemplu înainte de mâncare. E o ocazie bună să mă îngraș puțin, că-s ca un țâr și țuica face poftă de mâncare. Când vine văru Gicu, e o ocazie să mă bucur și io când mă bucur, mă duc în beci că la soața nu prea-i place mutra mea de om bucuros. Și oportunist. Cum văd o ocazie, cum o încalec și-o îmblânzesc. Când m-am dus la morgă s-o recunoaștem pe soacra și m-am împiedicat de ocazia asta și-am picat pe lungime, ăia au zis cu ăsta-i ușor, e gata îmbălsămat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus