04.06.2024
Yuka Brevi
A adormit în timp ce mama îi citea poezia. În vis, i-a apărut un cățel creț, total neobișnuit, îmbrăcat într-o salopetă albastră, cu un buzunar la piept. Aici am un ou de rață, îi șopti în secret, privind stânga, dreapta, să nu-l audă careva. Clocit, preciză. M-a pus mă-sa, o rață bună tare, să îi jur că o să am grijă de el. Nu intru în detalii, că n-ai nici cinci ani și nu ești pregătit să-ți povestesc despre lanțul trofic. Scoase oul și i-l dădu. Ți-l încredințez, că eu nu sunt în stare. Sunt pofticios.

Marian Bircea
Așa e când ai copii, ai parte de bucurii, spune o zicală din popor. Băiatului i-au luat un cățel negru și creț. Cum era copilul, așa era și câinele. Egoist. Soră-sa nu încăpea în relația asta. Așa că i-au cumpărat ca să nu mai plângă o cățelușă din aceiași rasă dar albă. Pe câini nu-i chemau Zi și Noapte, ci Sniff și Dolly. Nimeni nu s-a gândit că la începutul iernii începe sezonul de împerechere canină. Așa că, Sniff și Dolly, au făcut la rândul lor patru copii. Unul alb, unul negru și doi kaki.

Dana Mihaela Dragnea
Câte păduchisme să ai în blana încâlcită a creierului și câte căpușe epice să-ți fi otrăvit inspirația, ca să latri (pe) o asemenea temă?? Auzi: Cățeluș cu părul creț. Deja mă duc să caut un pom. Mi-aprind o țigară. Fumegă harnică. Doar ea, că mintea e stinsă. Total. Un vârf de creangă cu ciucuri verzulii, ondulați și ciufuliți de vânt mi se bagă lasciv în ureche. Ce vrei și tu, alun pervers? Să-ți spun doar că stau de ceva timp lângă tine, ca un cățeluș, iar tu tot nu ai scris nimic. Proasto.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus