08.06.2024
Mihaela Scânteie
Prima noastră călătorie în afara țării, în cuplu, cu poză romantică pe Facebook și tag, să știe toată suflarea unde suntem, a fost la Liverpool. La sor-mea, care stă de mulți ani în UK (mersi fain PSD pentru asta, pup). Tot romantic a fost și pe Anfield, că eu fix ideea aia de you'll never walk alone o aveam în minte. Cum stăteam eu așa și mă gândeam câte goluri poate să dea Salah într-o partidă, iubitul meu scoate din buzunar o cutie mică în care era un diamant mare. Vrei? Să never walk alone?

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
I-au mânat înăuntru ca pe o turmă de necuvântătoare. Bărbați fără vârstă, femei cu capul acoperit, trăgând după ele copii. Câțiva băiețandri au sărit printre gradene, și-au făcut tricouri din pungi, au meșterit o minge și au schimbat câteva pase. Curând, pe gazon au răsărit corturi și cutii de carton. Când și-au dat seama că sunt închiși, s-au bulucit spre ieșire. Au ridicat pumnii, au strigat cuvinte de neînțeles, s-au luat la bătaie cu jandarmii. Go back, Europe is not for you, le-a strigat unul printre dinți.

Alex Caragian
Câți dintre voi sunt campioni mondiali la ceva? Eu sunt la tot. Joc sport. Mă numesc SC Forță Maximus. SC vine de la Sport Club. Sunt o echipă eu însumi. Personalitățile mele multiple au dualitate cu dualitatea lor respectivă. Înghesuială în mine, căldură mare, mon cher. Dar când intru pe teren, mă divizez. Pentru fiecare reacție adversă mă multiplic la doi. La fiecare gol dat, iau două goale. Sunt ca-n manele: tot ce am făcut, lumea s-a mirat. Mănânc ciocolată și se pune pătrățelele pe abdomen.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus