11.06.2024
Florina Hegedüs
A fost demult dar voi încerca să vă povestesc atât cât mă pricep. Era ziua unui mare meci. De doua luni eram singură, el în cantonament, plecat din dimineața de după nuntă. Nu răspundea la mobil. Credeam că fiind golgheterul echipei se pregătea intens. Pe Instagram era altfel. Chefuri cu fițe. Cu un trenci pe mine m-am dus la stadion. Începuse meciul. Când el se pregătea de o pasă ce mai mult ca sigur ar fi fost gol mi-am aruncat trenciul și, goală pușcă m-am avântat pe teren făcând celebră tura mea pe stadion.

Ionuț Morariu
Pericolul pândește pretutindeni. Era prima povață primită în școala lanistului Postumus. Dar de atunci trecuseră patru ani. Patru ani în care Publius Manlius câștigase zeci de lupte și favorurile tuturor matroanelor din Aventin. Însă prudența nu mai era demult amica ilustrului gladiator. Scăldat de sângele învinșilor, se îmbăia în aclamații când un pilum venit de niciunde i-a străpuns platoșa. Acolo, pe malul Styxului, a înțeles lecția ce nu se predă nicăieri. Spectacolul e făcut să-și devoreze actorii.

Adina Drag
După ce se scurse sângele negru și din os ieși spiritul, bărbatul tăie coapsele junincii, le înveli în două straturi de grăsime și le prăji. Uleiul de măsline, cu care erau unși și participanții la Jocuri, ardea acum în templul sacru ca într-o flacără eternă. Bogați, săraci, poeți și sculptori invadaseră Olympia. Unii pe jos sau în șaua măgarului, alții pe cal sau în căruță. O umbră țâșni când Pisidoras învinse. Hainele i se agățară de tribune și îi fură smulse, dezvăluind mulțimii furioase un trup de femeie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus