29.09.2003
27 noiembrie 2000
Ce frumoasă e dimineaţa asta! Afară plouă mărunt, în magazine radiourile cîntă melodii americane.

Corina mi-a scris versuri de Ginsberg pe o felicitare. Mi-a mulţumit că am stat cu ea, în spital, că am avut grijă de ea. Au fost zile obositoare, e drept, eram plini de griji. Nadia era în Retezat şi cînd a venit mi-a zis că abia aşteaptă să-şi găsească pe cineva cu care să se mai ducă. Şi la mînăstirile din Moldova.

Dacă aveam un tricou care nu era bine călcat şi eu îi spuneam că am încercat, dar nu ştiu să calc, să-mi calce ea cîteva cînd mai vine pe la noi, I se părea una din cele mai bune glume europene (cu englezi cu tot).

Patul pliant în care dormea Radu cît am stat eu la ei mi-a amintit patul pliant în care dormeam la Alexandria, atunci cînd veneau de la Craiova părinţii şi fraţii mei. Era o atmosferă veselă, multă gălăgie, de obicei se întîmpla de sărbători. Tata mă lua să dorm cu el, de după-amiază, şi el adormea, dar eu nu. Mirosea a tutun şi a băutură şi îmi plăcea mirosul ăsta aşa cum îmi plăcea obrazul lui neras care mă înţepa.

Cînd venea popa cu botezul, noi copiii fugeam uneori şi ne ascundeam în grădină. Tanti Dida ne povestea de nu ştiu ce copii care văzuseră peste gard un băiat şi se ascunseseră după uşă, ţinînd-o blocată. În loc de băiat venise însă preotul şi împingea în uşă, iar ei strigau că nu e nimeni acasă.

Altfel jucam cărţi sau şah, citeam ziare şi reviste şi almanahuri şi nu aveam nici o grijă.

"CeasuNULL, tanti Dida! Cît e ceasu'?" striga de la poartă Leana, nebuna îmbrăcată în zdrenţele ei, cînd venea să ne aducă "pîinişoara". O pîra apoi pe Surda, sora ei, altă nebună, dar fără diplomă, care îmi spunea că blugii nu sînt buni, că iarna îmi e frig în ei, iar vara cald. De unde ştia?

Un prof de informatică ne spunea, în urmă cu doi ani, că japonezii au făcut un calculator care afişează o literă la care tu, în faţa lui, te gîndeşti. Că într-un an calculatorul, îmbunătăţit, va ghici un cuvînt. Mai apoi gîndurile. Mai zicea că al treilea război mondial va fi unul parapsihologic. Ca să vezi ce profi am avut!



0 comentarii

Publicitate

Sus