20.10.2003
Textele convorbirilor colonelului (rezervă) Tristan Danubius cu Sache Isache înregistrate de serviciile secrete ale Imperiului (Cu extrase din Enciclopedia Galactică)
(fragment)


 
În restaurantul hotelului "Perla" Slănic Moldova

- Sache, de mult mă gândesc că ar trebui să devin vegetarian, ca Yoda, marele jedi de pe sistemul Deborach. Să mâncăm legume.
- Dom' Tristan, cel mai mult mie îmi plac legumele
- Te-ai lăsat de băutură, te-ai lăsat de femei, îţi plac legumele, vei ajunge un jedi!
- Dintre toate legumele prefer peştii şi dintre toţi peştii prefer porcul.
- Te atrage partea întunecată a Forţei. Partea întunecată a Forţei are un gust mai bun.
- Fără îndoială, gustul fripturii de porc. Şi de unde ştia Hami Cide, colegul dumneavoastră, de Nicolae şi Elena?
- Să-ţi spun. De fapt nu prea ştia, voia să afle cât mai mult. Eu am ştiut câte ceva, sunt membru de partid şi am fost în cercul de studii a operelor tovarăşului Nicolae Ceauşescu, aşa că m-am apucat să-i povestesc ce şi cum e cu România pe drumuri.
- Pe ce drumuri?
- Operele tovarăşului Ceauşescu - vreo 10 volume -"România pe drumul construcţiei societăţii socialiste multilateral dezvoltate". 10 volume = 10 drumuri!
- Până la urmă?
- Până la urmă, acolo unde am ajuns mai există şi o altă zonă...
- "Zona interzisă".
- Nu, Zona din filmul ăla sovietic "Picnic la marginea drumului" de fraţii Strugatski.
- La film i se spunea "Siberiada".
- "Siberiada" nu are legătură cu asta.
- Se cheamă "Călăuza".
- Aşa-i, Sache, "Călăuza". Ei bine, nu zona din "Călăuza", ci zona din celălalt Univers, unde am ajuns fiind mort.
- Doar mort de beat.
- Nu mai beau niciodată bere...
- Nici eu.
- Chestia aia cu răsucitul degetului cu inelul, ai dat de naiba, Sache, cu băutura!
- În sfârşit!
- În sfârşit. În Zonă există o imensă puşcărie. Toată zona e o puşcărie. Vezi tu, Sache, Celălalt Univers...
- Adică lumea cealaltă!
- Exact. Lumea cealaltă se traduce Universul Celălalt şi e compus în mare din Palatul Imperial unde se află Împăratul Ceresc. În jurul Palatului Imperial se află Grădinile Raiului, unde umblă, într-o fericire, cei săraci cu duhul. Cei mai bogaţi cu duhul îşi petrec vremea în Campusul Universitar, unde nimerisem eu. Cei mai răi nimeresc în Zonă, unii sunt temniceri, alţii puşcăriaşi. În zonă cine crezi că a ajuns în Puşcăria 666, în celula 666?
- Papa! Un adventist mi-a explicat în spital că "vicarius filii dei", dacă le socoteşti în cifre romane, iese 666.
- Nu, Sache, Papii de la Roma sunt după duhul lor, unii prin Grădini, unii prin Bibliotecă. Se poate, Sache, tocmai Papa!!!
- Atunci toţi rabinii!
- Se poate, Sache, toţi rabinii sunt ca toţi papii.
- Napoleon, Hitler...
- Nu, Sache. Ăştia sunt în altă puşcărie. Hitler e într-o celulă singur şi traduce "Manifestul Partidului Comunist" al lui Marx în limba ebraică. Cum face o greşeală cum îi cade o picătură chinezească în cap. Napoleon nu e puşcăriaş, e gardian. Îi păzeşte pe cei care l-au trimis în insula Sf. Elena. În puşcăria 666, în celula 666 erau închişi Marx, Stalin, Mao şi Ceauşescu.
- Ceauşescu e încă în viaţă?
- Încă, Sache, şi Fidel Castro, Sache, e încă în viaţă, dar are un loc rezervat acolo. De asta se interesa Hami Cide de Ceauşescu şi România.
- Şi de Elena...
- Şi de Elena se interesa şi ea era în celula vecină împreună cu Cleopatra, Mesalina şi alte târfe ale istoriei. Ce crezi că le-a dat prin gând?
- ...?
- Cum a ajuns acolo Ceauşescu, a devenit şef de celulă şi-a trecut la acţiune. Au evadat din puşcărie. Ca să poată evada l-au ademenit pe Sancho Panza. Sancho Panza era temnicerul celulei 666.
- Tocmai Sancho? Locul lui era printre cei săraci cu duhul din Grădina Palatului Imperial!
- Aşa mă gândeam şi eu, dar Hami Cide, colegul meu din Campus, mi-a explicat că Sancho, pentru prostia lui de-a crede în utopii, a ajuns gardianul lui Marx, autorul celei mai mari utopii.
- Chiar cea mai mare?
- Cel puţin singura care a fost pusă în practică de Lenin, Stalin, Mao, Ceauşescu. Şi ce crezi, Ceauşescu l-a ademenit pe Sancho că îl face prim-secretar de judeţ, Sancho nu a vrut nici un judeţ, a vrut secretar al Partidului Comunist Spaniol. Sancho nu a vrut doar o insuliţă ca judeţul Iaşi, a vrut Spania. Odată ademenit, Sancho i-a ajutat să evadeze.
- Şi Ceauşescu - şeful lor - a ajuns bine.
- Aşa-i, dar femeia l-a preferat pe Stalin. Am uitat să-ţi spun că încă înainte ca Ceauşescu să ajungă în celulă, femeile din celula alăturată săpaseră un tunel până în celula bărbaţilor. Cum închidea Sancho uşa, femeile veneau prin tunel. Mesalina sosea şi îl viola pe Marx, Popeea tot pe Marx, vezi tu, Karl Marx era cumva mai tare ca Nero.
- Nero unde era? El trebuia să fie în 666.
- El, Sache, era în spital, în spitalul de nebuni.
- De asta nu aţi pomenit nimic.
- Spitalul ăsta de nebuni e tot în grădina Palatului Imperial, numai că e despărţit de un gard.
- Şi unii au mai sărit gardul...
- De unde ştii?
- De unde? Nu e vorba: "Mare e grădina lui Dumnezeu şi unii au sărit gardul".
- Aşa-i, Sache, tocmai vroiam să-ţi spun de Don Quijote. Dacă Sancho era gardian în puşcăria 666, la celula 666, Don Quijote sărise gardul cu Rosiante cu tot şi hălăduie prin Univers.
- Universul celălalt.
- Lumea cealaltă. Hălăduie cu arhanghelii Mihail, Gavril şi Rafail.
- Dom' Tristan, hai să gustăm puţin vin. Am aici o "Grasă de Cotnari" sau o "Galbenă de Odobeşti" din care bea Ceauşescu. Dacă tot îmi spuneţi despre el şi năzbâtiile lui de pe lumea cealaltă, să bem ce bea el acum în lumea asta!
- Hai să încercăm, Sache, doar un pahar, poate voi înţelege mai bine ce are în creier. Dar să-ţi spun isprava lui. Au evadat...
- Împreună cu femeile!
- Şi cu femeile. Au evadat şi s-au socotit să dea o lovitură de stat să îl răstoarne pe Împăratul Ceresc, să pună mâna pe Palatul Imperial şi să instaureze republica.
- Republicani!
- Stalin şi Lenin au fost de părere să se instaureze Uniunea Sovietică în lumea cealaltă. Păcat. Gorbaciov e băiat simpatic. El unde era?
- Era într-o celulă cu John Kennedy. Kennedy îl învăţa poker, iar el pe Kennedy kopcica.
- Kopcica e cel mai bestial joc de cărţi, dacă nu eşti beat de vodcă nu-l poţi juca.
- E bună "Grasa de Cotnari", Sache!
- Vedeţi, Dom' Tristan, am avut dreptate.
- Şi chiar bea Ceauşescu "Grasă de Cotnari"?
- Dacă nu bea el, Ştefan cel Mare cu siguranţă a băut. El pe unde era?
- Nu-ţi vine să crezi. Nu ştiu dacă şi el sărise gardul sau era sfânt, dar şi el, călare pe Catalan, hălăduia cu Don Quijote.
- Şi Mihai Viteazul?
- Călare pe Breazu'. Să mergem, Sache, la dispensar să mă panseze doctorul.
- Să mergem, Dom' Tristan, să vedeţi ce ţâţe aţâţătoare are sora doctorului!
- Blonda, mi-ai mai spus.
- Blonda, da, v-am mai spus.

Extrase din Enciclopedia Galactică

PAPA - Papa de la Roma, autoritate spirituală supremă a umanităţii, fapt demonstrat de istorici prin faptul că îşi avea sediul la Roma, locul de unde pleacă şi vin toate drumurile în Galaxie. Papa îşi exercită autoritatea emiţând bule. A rămas misterios modul de emitere a bulelor. Bulă - băşică de aer sau gaz în masa unui corp.
ADVENTIST - Cineva care aşteaptă a doua venire a lui Iisus Christos, probabil pentru a-l răstigni, în aşa fel încât să învie în ziua de sâmbătă (a şaptea zi a săptămânii) şi nu duminica (prima zi a săptămânii) cum s-a întâmplat la prima venire.
YODA - Celebrul Cavaler Jedi, tipul războinicului perfect. A instruit numeroase generaţii de Cavaleri Jedi.
SISTEMUL DEBORACH - Sistem solar aparţinând Federaţiei Galactice, pe una din planetele de clasă M a acestui sistem şi-a trăit ultimii ani de viaţă Cavalerul Jedi Yoda. Ultimul Cavaler jedi pe care Yoda l-a iniţiat şi antrenat pe această planetă a fost Luc Skywalker.
"PICNIC LA MARGINEA DRUMULUI" - Basm nebulos care, după unii istorici, ar avea la bază un fapt real. Basmul a fost scris în slavonă de fraţii Strugatski, fraţi al căror număr nu se ştie.
SIBERIADA - Simfonie compusă de Sibelius, compozitor născut în satul cu acelaşi nume în anul 1865 d.Chr.
CĂLĂUZA - Varianta video a basmului "Picnic la marginea drumului".
RABINI - Preoţi ai religiei practicată de poporul evreu.
NAPOLEON - Împărat legendar născut în 1762 d.Chr. Trădând drepturile omului şi cetăţeanului, ideal al revoluţiei franceze, şi-a atras dispreţul geniului Galactic al muzicii, Beethoven (născut în 1770 d.Chr.), aceasta fiind singura informaţie rămasă despre el.
HITLER - Născut în 1889 în Austria. A purtat titlul de führer, se pare primul cuvânt găsit de istorici, care este echivalent cu ceea ce înţelegem astăzi prin "Împărat al întregii planete Terra". Nu a putut ajunge führer deoarece a fost înfrânt în războiul pe care l-a declarat împotriva poporului sfânt - Israel.
MANIFESTUL PARTIDULUI COMUNIST - Scriere negăsită până în prezent, a lui Marx. A entuziasmat în epocă milioane de oameni ducând la declanşarea revoluţiei sovietice, vinovată de moartea a milioane de oameni.
PICĂTURA CHINEZEASCĂ - Probabil numele poetic al unei metode de tortură practicată de chinezi - popor inventiv care a inventat aproape totul pe Terra, deşi unele scrieri pretind că ruşii au inventat totul pe Terra, chinezii - popor al Asiei.
INSULA SFÂNTA ELENA - probabil o insulă în care se găsea o mănăstire dedicată Sf. Elena. Sf. Elena a fost împărăteasă a Romei, născută în 247 d.Chr. A rămas în istorie prin activitatea sa la Ierusalim - Oraşul Sfânt al Poporului Sfânt din Ţara Sfântă.
STALIN - Născut în 1879 d.Chr, a condus armatele care au luptat împotriva führerului Hitler. Unii istorici susţin că el ar fi fost ultimul faraon mumificat şi nu Lenin.
MAO - Născut în 1893, chinez cunoscut ca Marele Cârmaci, probabil a condus flota chineză în Marele Marş. Nu se ştie pe unde a mărşăluit flota, de ce a fost numit Marele Cârmaci.
FIDEL CASTRO - Necunoscut din secolul al XX-lea.
CLEOPATRA - Regină a Egiptului, născută în 65 î.Chr., a influenţat istoria Romei folosindu-şi nasul. MESALINA - Împărăteasă a Romei, născută în anul 20 d.Chr. A încercat să schimbe istoria folosindu-se de organul sexual.
LENIN - Născut în anul 1870 d.Chr. Din mărturiile rămase din epocă, se pare că a fost ultimul faraon al cărui cadavru a fost mumificat. Mult timp după mumificare, religioşii din Uniunea Sovietică făceau pelerinaje pentru a vedea mumia faraonului. Cult similar cu divinizarea Împăratului, cult practicat la Roma.
UNIUNEA SOVIETICĂ - Stat creat în urma revoluţiei sovietice condusă de ultimul faraon mumificat (Lenin). Au rămas legende după care primul om trimis în spaţiu a fost cetăţean al Uniunii Sovietice. Numele primului pământean care a călătorit în spaţiu e controversat. Unii istorici demonstrează că acea fiinţă ar fi Laika, alţii Gagarin. Există unanimitate în ceea ce priveşte cetăţenia lui Gagarin şi a lui Laika precum că erau cetăţeni sovietici.
JUDEŢ - Nu se poate preciza semnificaţia cuvântului.
POPEEA - Împărăteasă a Romei născută în anul 30 d.Chr., soţia împăratului Nero care a ucis-o cu o singură lovitură de picior în abdomen, Popeea fiind gravidă.
ROCINANTE - Cal, probabil un mutant, cunoscut şi sub numele de Pegas, însoţitor al lui Don Quijote în lupta acestuia pentru impunerea Drepturilor omului şi cetăţeanului.
ARHANGHELUL MIHAIL - Comandantul miliţiilor cereşti, care, după profetul Daniel (X, l 3), protejează poporul sfânt evreu.
ARHANGHELUL GAVRIL - Purtător de cuvânt al lui Dumnezeu.
ARHANGHELUL RAFAEL - Cel ce îndeplinea execuţiile capitale (era călăul), ordonate de Dumnezeu.
GRASĂ DE COTNARI, GALBENĂ DE ODOBEŞTI - Vinuri afrodiziace obţinute în Moldova.
REPUBLICĂ - Stat guvernat prin reprezentanţi aleşi pentru o perioadă de timp, responsabili faţă de cel ce i-au ales.
GORBACIOV - Născut în anul 1931 d.Chr. cunoscut sub numele de Ultimul ţar roşu, ultimul prim-secretar (echivalent cu împăratul) din dinastia întemeiată în 1917 d.Chr. de Lenin.
JOHN KENNEDY - Născut în 1917 d.Chr., preşedinte american al cărui nume a devenit sinonim cu cel de victimă a unui asasinat cu asasini necunoscuţi.
POKER, KOPCICA - Nume a două teorii financiare descoperite simultan în U.S.A. şi U.R.S.S, care, în esenţă, repetă banalul adevăr că în natură nimic nu se pierde, referitor la bani Pokerul şi Kopcica arată că banii nu se pierd, nu se câştigă, ci doar trec de la un om la altul.
ŞTEFAN CEL MARE - Născut în anul 1433 d.Chr. cunoscut ca Atletul lui Christos.
CATALAN - Cal de aceeaşi rasă cu Rocinante.
MIHAL VITEAZUL - Născut în anul 1557 d.Chr.

0 comentarii

Publicitate

Sus