Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Personale  Sageata  Clavecinul bine temperat (scrisori pentru Cristina)

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

23. (continuare) Şampania roz şi nevoia de intimitate


Cornel Mihai Ungureanu

27.10.2003
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
6 decembrie 2000
Se aşteaptă de la mine să fiu fericit astăzi. Un tablou cu Hemingway. Agigea. Un iepuraş încă fără nume. crizanteme. cei doi bărbaţi care împuşcaseră ursul. "Şi-aşa n-au mai rămas prea mulţi." "De aceea îi împuşcaţi? Pentru că nu au mai rămas prea mulţi?" îi întreba Ghost Dog. Citat inexact din Kim îmi scrie Corina pe o felicitare.

Astăzi am împlinit treizeci şi cinci de ani. Am băut şampanie. Adela şi Ramona, Corina şi Laur, fratele meu – Mari. pupături. Urări. Aproape chef, dar mic.

Oamenii au, cu uşurinţă, ceva ce mie îmi lipseşte: stimă de sine. Au locuri de muncă şi colegi, unii au bani, alţii duc o viaţă sexuală mai "plină". Cum toate astea îmi lipsesc, acum mai acut în ultimele luni, libertatea asta a mea nu-şi găseşte un ţel, nu se converteşte într-o masă de siguranţă. Încă.

Monotonie. Filmele vechi de pe acasă. "Îmblînzirea scorpiei", "Şi Dumnezeu a creat femeia", "Sexul slab" –iar în seara asta"Pisica pe acoperişul fierbinte". Apoi Seinfeld. Somn agitat.

Corina mi-a luat de ziua mea "Mătuşa Julia şi condeierul" de Llosa. Şi ceas de mînă. Şi iepuraşă. Şi mi-a pregătit şi tabloul cu Hemingway care îmi place aproape la fel de mult ca şi cel cu băieţelul. Şi album pentru fotografii ce vor exprima fericirea. Mi-e dor să fiu fericit. N-am mai fost de mult.

Manuscrisele mele – ciornele – sînt pătate cu şampanie roz. Ramona a executat un lob cu un pahar aflat pe covor. Se aude muzică – Manu Chao din nou. Corina pregăteşte ceva de mîncare. Laur îmi vorbeşte de expoziţia cu fotografiile lui – la care lucrează. Îşi caută un pseudonim sudamerican. Eu sînt în căutarea calmului pierdut. Mi-e dor şi de linişte. Mi-e dor să scriu. Nevoia de intimitate. Nevoia de confirmare din partea cuiva. Înţelegi ce încerc eu să spun sau înţelegi ce crezi tu că...

7 decembrie 2000
Cristina, acum sînt tare bucuros. Şi cum asta ţi se datorează, îţi mulţumesc.


Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer