30.07.2011
Avem stadion, nu joacă nimeni pe el! Şi pentru ca totul să fie şi mai de râsul lumii, s-au vândut deja bilete pentru un meci care nu există. Să recapitulăm: Primăria şi Guvernul au construit un stadion încadrat "elite" în clasificările FIFA.

Ca să-l inaugureze la nivelul investiţiei, şefii fotbalului românesc s-au gândit la un amical cu Argentina, naţionala celui mai bun jucător al lumii, Lionel Messi. Data: 10 august 2011.

Meciurile astea se negociază pe sume dificil de socotit, pentru cel despre care vorbim argentinienii urmând să încaseze 1,5 milioane de euro, ai noştri suportând şi cheltuielile de transport, cazare şi altele ocazionale, adică încă jumătate de milion de euro.

La aşa meci, preţuri pe măsură la bilete. Cel mai ieftin, vreo 50 de ron. La peluză. Românii s-au înghesuit să cumpere, de toate preţurile, cît mai repede, să fie siguri că-l văd live pe Messi.

Dar Messi nu mai vine. Dintr-o scăpare a cuiva de la federaţie sau de la firma desemnată de federaţie să negocieze meciul, dacă argentinienii anunţă că nu mai vor să joace, nu li se poate face nimic. Dau banii înapoi şi atât. Banii înapoi se zice că-i primesc şi cei care şi-au luat bilet.

Sau, dacă se găseşte pe fugă alt adversar, văd alt meci, la banii de Messi. Sau, dacă nu vine nimeni la amical, vine ea Franţa, prin octombrie 2011, că e obligată: suntem în aceeaşi grupă preliminară pentru Euro.

Aşadar, am reuşit să construim un stadion, dar, ca să ne păstrăm renumele, n-avem cu cine să-l inaugurăm. Mai mare râsul, că de plâns nu mai avem lacrimi la câte ni se întâmplă. Şi avem de vărsat lacrimi din cauza lor. Dar, chiar dacă printr-o minune vine Argentina, ne-am pierdut, nu eu sau voi, cititorii, ci noi comunitatea, credibilitatea. Nici măcar acum n-am putut, prin cei care ne reprezintă, cu sau fără voia noastră, să facem o treabă până la capăt.

1 comentariu

  • prostia si domnia... tin coada-n sus
    boris, 31.07.2011, 10:05

    da, este o intamplare emblematica pentru de-alde noi, astia din spatiul carpato-danubiano-pontic. din originea cumana ne-am tras o "daco-romana" impanata cu ceva traco-geti. pe stefan cel mare l-am facut, cu de la noi putere, si "sfant". a doua zi dupa marea victorie de la calugareni, turcii au ocupat bucurestiul. imnul national, spune "acum, ori niciodata". ori, "acum"-ul ala era la 1848. de atunci, tot lalaim ca o pornim din nou, dar traim in "niciodata". lasa, in locul tangoului argentinian, sa vezi ce manele vor trage pe national arena alde adrian minune, salam, nicoale guta si altii ca ei.

Publicitate

Sus