Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Miscellanea

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Coffee and cigarettes


Claudia Tănăsescu

14.04.2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
"Trebuie să fie rochia, de-aia se uită toată lumea la mine. Hai, nu fi paranoică, nu se uită nimeni. Sau na, nu chiar toată lumea... Ar fi trebuit să port ginşii şi tricoul cu "I don\'t give a shit". Dar e aşa de cald! Şi oricum transpir ca naiba şi în rochia asta albă stupidă (uf, sper că nu am pătat-o cu cafea!) care mi se lipeşte de scaunul ăsta de plastic şi se mototoleşte aiurea pe fund. Alb! Oare ce-o fost în capul meu? Inocenta. Imaculata. Virgina. (Fredoneză) Like a virgin / Touched for the very first tiiime... Ce penibil, uite unde se ascundea fanu\' Madonna! (Oftează) Hai, fii mai bună cu tine însuţi - aşa mi-a spus ea. Ea chiar mă cunoaşte. Şi mi-a zis duminică că îmi stă bine cu rochia asta albă. Uai, m-am simţit ca o ciocolată caldă când mi-a zis asta. Nimeni, dar NIMENI, niciodată în viaţa asta de rahat, în aştia 19 ani inutili, nu mi-a zis vreodată aşa ceva. Aşa că na, vreau să port rochia asta albă azi când o întâlnesc. Deşi nu cred ca va fi conta prea mult cu ce sunt îmbrăcată atunci când o să-i spun. Jesus! sunt ca un personaj (Maria Rosa?) dintr-una din telenovelele la care se uită maică-mea. În următorul episod Marele Narator (care vorbeşte spaniolă, că doar na, poa\' să vorbească orice limbă) ne va dezvălui că de fapt suntem surori gemene despărţite la naştere şi iubirea noastră e imposibilă iar eu voi sfârşi căsătorindu-mă cu un personaj secundar plictisitor - vărul ei Nicu, care se uită ca un imbecil la sânii mei şi zâmbeşte tâmp de câte ori ne întâlnim. Pauză de reclame. Vreo câţiva ani. Şi apoi mă sinucid. Nu, nu, ar fi un final prea ieftin, aşa, cliche, ca în Love Story. Mă întreb dacă ar plânge cineva după mine. Poate ai mei, dacă ar observa că nu am venit la cină. (Pauză) Ea ar plânge sigur. Dar oare de ce f... întârzie? Mă lasă să aştept aici ca o proastă şi să fumez prea mult. Iar tipii ăia doi care-s cam trecuţi (trebe să aibă peste 30 de ani) şi se vede că se cred aşa cool, cu ochelarii lor Ray Ban şi părul care cade aşa voit neglijent şi hainele lor degajate care strigă "watch me", ca o trupă de Brit Pop, clar se uită la mine. Şi cuplul ăla plictisit, care arată aşa normal, cum eu nu voi fi niciodată. Hai hai, să nu dramatizăm. Dacă aş fi şi eu un personaj din ăla puternic, care ştie să spună adevărul numai în replici bune, despre care tot încerc să scriu, aş face ceva... aşa, măreţ şi curajos şi prostesc, şi nu mi-ar fi ruşine, aş putea de exemplu să o strig pe chelneriţa aia placidă de la bar, cu părul ei blond cu rădăcini negre şi pantalonii albi prea scurţi şi ţâţele pompate din maieul ăla roz pe care scrie Sexy, aş lua-o în braţe cu o mişcare puternică şi sigură, şi aş dansa tango cu ea printre mesele astea împuţite (ca Salma Hayek în Frida, uaiiii) şi la sfârşit aş săruta-o pe gură pasional. Să le dau ceva entertainemnt la plictisiţii ăia doi. Şi apoi...."
 
Şi apoi nu mai ştiu ce să fac cu personajul. Las pixul pe masă, sorb o gură din cafeaua rece, mă uit la ţigara care fumegă în scrumieră, îmi trec palmele asudate peste ginşi, îmi îndrept spatele şi tricoul cu "I don\'t give a shit" şi mă întreb de ce tot creez personaje în loc să vorbesc cu ea.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Premianţii taberei creative Scris de tine, Braşov 2019, Autori diverşi (5.0/5 - 4 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Sonia (şi bărbaţii din viaţa ei) (I), Argentina Firuță (5.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cum am devenit faşionistă / Good luck!, Crenguța Sandu (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Gol, Matei Şorodoc (4.7/5 - 12 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Pe când ele plângeau (IV), Vlad Bălan (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Povestiri minimaliste
Sageata Praful de pe tobă
Sageata autoficţiuni
Sageata Înaltă ordine de idei
Sageata Sticla cu cerneală
Sageata Editorialul de luni dimineaţă
Sageata Cafe del Sol
Sageata Diversiuni şi aluviuni
Sageata Micile istorii
Sageata Scrisorile Getei
Sageata Insolita de marţi
Sageata Întîlniri - De dragoste
Sageata Cuvinte pentru înecaţi
Sageata România, draga de ea!
Sageata Jobenul cu iepuraşi
Sageata Şoseta cântăreţului de blues
Sageata inter_zise
Sageata Biciclete în Beijing
Sageata Istorii inventate
Sageata Respiraţie sub apă
Sageata CompletAbil
Sageata Cutia cu păpuşi
Sageata Drumul spre Oz
Sageata Un pic - alte întîmplări adevărate
Sageata Poveştile fetei nesăbuite
Sageata Cum să...
Sageata Bungee Jumping
Sageata InCompletAbil fantastic
Sageata Ceaiul de joi dimineaţă
Sageata Fractalul Epic
Sageata Zen şi arta întreţinerii motocicletei
Sageata PUNCT...
Sageata S-a întâmplat într-o joi
Sageata 8 1/2. Odă bărbaţilor / Ode to men
Sageata Blues Letters
Sageata Casa cu pereţi de vânt
Sageata Bestiar domestic imaginar (cu persoane celebre)
Sageata Ora de libertate
Sageata Viaţa domnului Lăzărescu
Sageata Întâmplări despre niciodată
Sageata Jurnal de maimuţe
Sageata Cântece simple
Sageata 49
Sageata Totul pe alb
Sageata Pentru cine bat străzile
Sageata Autorul


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer