Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Personale  Sageata  Clavecinul bine temperat (scrisori pentru Cristina)

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

36. Eu şi dentistul meu


Cornel Mihai Ungureanu

22.03.2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
7 ianuarie 2001
"Singurătatea celor părăsiţi nu e chinuitoare din iubire, ci din pricina chiar a acelei singurătăţi. Şi că e bun în acele ore grele oricine e alături de noi şi că atunci se fac cele mai mari greşeli: nu suporţi acest gol care se face în suflet şi nu alegi pe cel care vine să-l umple". Gîndul lui Marin Preda porneşte, probabil, din experienţă.

Nadia tocmai a plecat de la noi. Cred că e pentru prima dată cînd pleacă de la noi fără mine. Nu-mi dau seama ce-i în sufletul ei. Nu comunicăm. Poate e liniştită. Uneori nu-mi pare hotărîtă, dar cred că e o iluzie. Nadia e amabilă cu toată lumea, de ce n-ar fi şi cu mine? Nu aş fi primul care ar vede în amabilitatea ei mai mult decît e cazul. Deşi am fost tot liniştit în acest an – şi astăzi – şi cît timp Nadia a fost aici, după ce-a plecat m-a pocnit tristeţea aia "imensă şi cît un ocean" ca să-l citez şi pe Andrieş, punîndu-i cuvintele într-un alt context.

9 ianuarie 2001
"Vrei să mă arestezi că nu mi-am dovedit întregul potenţial?" – replică din Playing God pe care aş putea să o spun şi eu. Încerc să scriu. Îţi trebuie mult curaj să treci peste autopersiflare.

10 ianuarie
Astăzi, trecînd pe lîngă facultatea de mecanică, mi-am amintit cum mă tîram spre casă după o zi plină de cursuri, seminare şi un laborator de "bazele tehnologiei". Am stat atîţia ani în facultate, cuminte, în turmă – şi nici măcar cu o diplomă nu m-am ales. Abia astfel am ieşit din rînd. N-am să mă gîndesc cît aş fi putut scrie în toţi aceşti ani; "fiecare om are exact atîta timp cît să poată face ceea ce este chemat să facă, dacă se străduieşte tot timpul", ne spune Patapievici. Eu îl cred.

De cînd m-am vindecat de dragoste, am început să-ţi scriu într-un ritm rezonabil. Am început anul cu o durere dentară şi nu mi-a trecut şi a împlinit deja zece zile. Nici eu, nici dentistul meu nu ne explicăm fenomenul, aşa că vorbim despre surprizele pe care le va aduce ştiinţa omenirii şi despre povestirile mele.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer