14.03.2013
Încheiat astăzi, joi, 14 martie 2013, în cadrul desfăşurării unei zi din viaţă.

Ordinea de zi cuprinde:
1. Trezirea dis-de-dimineaţă şi efectuarea unor exerciţii fizice; aerisirea camerei;
2. Savurarea unui mic dejun bogat în vitamine şi proteine; asigurarea igienei orale;
3. Efectuarea unui duş scurt şi revigorant;
4. Îmbrăcarea în hainele corespunzătoare unei zi de şcoală;
* A nu lipsi sacoul cu emblema colegiului şi nici carnetul de elev; de asemenea, a nu lipsi rucsacul, ochelarii, pantalonii şi capul!
5. Desfăşurarea programului fără a aţipi în timpul activităţilor şcolare;
6. Participarea la repetiţiile de după programul şcolar;
7. Ajungerea acasă, servirea unei mese rapide;
8. Efectuarea cumpărăturilor de la marketul de cartier;
9. Încercarea de a prepara clătite cu ciocolată;
10. Efectuarea temelor;
11. Vizionarea unui serial;
12. Culcarea la o oră rezonabilă (cel târziu 23.30)

Majoritatea obiectivelor au întâmpinat greutăţi în momentul efectuării lor. Obiectivul numărul unu a suferit câteva transformări: trezirea a avut loc la ora 07.40 şi anume cu 20 de minute înaintea începerii programului. Acest lucru a presupus un spălat pe dinţi fulgerător, un duş extra-scurt, săritul peste micul dejun, îmbrăcatul prin metoda "val-vârtej" şi agăţarea ghiozdanului pe un umăr la nimereală. Consecinţe: întârzierea la prima oră de curs. Partea demnă de admirat (care mai poartă denumirea de "norocul... ăluia deştept tare") este ajungerea înaintea profesorului cu exact 10 secunde.

Obiectivul numărul cinci a suferit, de asemenea, modificări, din punct de vedere al energiei necesare păstrării atenţiei şi concentrării. Ajungând la un debit de 5 căscaturi la fiecare jumătate de oră, în câte 50 de minute de curs s-au înregistrat cel puţin 5 minute de somn involuntar. În pauzele de câte 10, respectiv 20 de minute (pauza mare) s-a înregistrat un total de 30 de minute de somn, întrerupte din când în când de câte un ţipăt: "N-are catalogu'!"

Obiectivele şase şi şapte au fost efectuate cu succes. Sporul şi cheful de muncă au fost în limite satisfăcătoare pe timpul repetiţiilor, iar masa rapidă a sfârşit prin a fi una savurată. S-a servit salată de crudităţi, asezonată cu un sos prea puţin exotic.

Obiectivul numărul opt a adus o schimbare în viziunea despre viaţă a subsemnatei. Pentru prima oară s-a înregistrat un zâmbet şi o vorbă bună din partea casieriţei de la marketul din cartier. S-a înregistrat un "bună seara" la intrare, o privire în ochi, un zâmbet, oferirea unui rest exact. Se mai ia în calcul una bucată "mulţumim!", una bucată "o seară bună!" şi "la revedere!", toate cele mai sus menţionate fiind susţinute constant de un zâmbet şi de o deschidere rar întâlnită în rândul casierilor. A se lua în considerare ora: 20.15. Târziu, având în vedere faptul că programul este non-stop. Se ia în considerare schimbul de ture, dar... Ce Dumnezeu, nu se mai poate purta casierul frumos cu tine? E minunat.

Realizarea obiectivului numărul nouă a eşuat lamentabil, terminându-se cu pierderea timpului pe o reţea de socializare.

Obiectivele zece şi unsprezece au fost realizate în continuitate, cu o scurtă pauză de toaletă între ele.

Obiectivul doisprezece a fost dus la bun sfârşit, cu o întârziere de jumătate de oră, pe motivul faptului că un singur episod pe seară nu este de ajuns.

Urmează ca pentru procedeele şi evenimentele din cadrul somnului (vise, dorinţe, scenarii de dragoste şi aspiraţii) să fie întocmit un proces verbal separat.

NOTĂ: Pe parcursul zilei, fără a lua în considerare necesităţile fiziologice, subsemnata a trecut prin diferite stări care i-au modificat puţin acţiunile. Printre acestea s-au numărat: fericire, oboseală, stres, nod în gât, transpiraţii, durere de cap, bătăi accentuate ale inimii, fluturi în stomac ş.a. Foarte deasă este prezenţa unor nesiguranţe ce o pun în dificultate şi o determină să se întrebe la finalul zilei "oare numai mie mi se întâmplă?" Răspunsul este, evident, incert.

Drept pentru care se încheie prezentul proces verbal.

14 martie 2013
Ilinca Anamaria Prisăcariu

0 comentarii

Publicitate

Sus