08.06.2013
Nu ştim dacă putem spune că e vorba despre o răpire de extratereştrii sau de îngeri. Fiinţe umane nu sînt. Dar cum religia este socotită o invenţie, e greu să rostim cuvântul "înger". Cert e că au aripi. Sînt nişte extratereştrii cu aripi care au corp de om şi aripi cu pene ca păsările. Aripi enorme, cu care zboară prin cer. Îţi dau nume ca Gabriel, Rafael sau Mihail, Barachiel, Jehudiel şi aşa mai departe. Poate e vorba de o coincidenţă, dar mai bine nu ne pronunţăm. Au fost văzuţi în nenumărate locuri, oamenii fiind martori la căderea lor din cer.

De exemplu, cunoaştem cu toţii cazul de la Răzoare. S-a auzit o bubuitură care a determinat pe toată lumea să întoarcă privirile spre locul cu pricina. O persoană se prăbuşise pe pavaj, un pantof îi ieşise din picior. S-a strâns lumea ca la circ şi s-au holbat la nemaivăzut. Acest extraterestru-înger zăcea lat acolo, pavajul era adâncit sub el cam jumătate de metru în adâncime, iar el încă dădea semne de viaţă.

Hai să-l numim extraterestru, că şi în cazul în care ar fi vorba despre un înger din Biblie, tot nu locuieşte pe pământ, şi s-ar chema extra-terestru. Iar în felul acesta nu ne certăm cu ateii care se încruntă chiar în clipa aceasta la noi. Dar îi invităm să se uite şi dumnealor la aceste fiinţe nemaiîntâlnite prăbuşite din cer şi să-şi dea cu părerea. Ce cred ei, aşa, ca observatori. Despre originea acestor arătări.

Transcriem mai jos un filmuleţ apărut pe youtube cuvânt cu cuvânt ca să îşi poată face toată lumea o idee despre materialele filmate ca dovadă:

Cameră de morgă. Grup de medici, asistente şi îngrijitori adunaţi în colţul stâng al ecranului.

Vocea 1: "Chiar este aici? Vorbeşti serios?"
Vocea 2: "A sosit azi-dimineaţă. Pe onoarea mea, doamna doctor, ce dracu'. Nu v-aş fi adus aici de pomană."
Vocea 1 "Nu e nicio înşelătorie?"
Vocea 2: "Nu ştiu, fiecare judecă pentru el, doamnă. Mie mi se pare real. Dar cine sînt eu?"
Vocea 1: "Şi când fac autopsia?"
Vocea 2: "Habar n-am. Am senzaţia că mai aşteaptă o aprobare ceva, fiind un caz aşa special."
Vocea 1: "Putem deci să-l vedem sau nu?"

Una din persoanele prezente, dă la o parte un cearşaf alb şi expune privirii presupusul etraterestru.

Vocea 1: "Ce fel de fiinţă este aceasta? O fi vreun extraterestru?"
Vocea 3: "Nu ştiu."
Vocea 1: "Pot să îl ating? L-aş atinge un pic lângă tâmplă. Sau pe păr."
Vocea 3: "Opreşte-te! Dacă poartă cine ştie ce microbi, cine ştie ce boli! Cine ştie la ce pericole ne expunem exact acum! Uită-te la mine, tremur!"

Întinde o mână în faţa sa, drept dovadă.

Vocea 2: "După mine pare... uman."
Vocea 3: "Pot să fac o fotografie?"

Îşi scoate handy-ul şi face mai multe fotografii, din mai multe unghiuri. Va face senzaţie pe facebook. Lumea va da share.

Vocea 1: "Îmi face careva o poză cu el?"

Trece telefonul mobil în mâna bărbatului. El încearcă să o prindă cât mai bine în pătratul în care o fixează, apoi apasă pe buton.

Putem vorbi şi despre cazul la care au asistat neputincioşi trecătorii ocazionali din parcul Herăstrău. La fel, o persoană / extraterestru / înger cade de sus împroşcând apa. Reapare la suprafaţă mişcându-se în ritmul apei agitate de colo-colo. Lumea aleargă spre marginea lacului să se holbeze mai bine. Îşi arată unul altuia creatura bizară, conversaţiile se aprind, indistincte. Unii fac drum întors şi o iau la goană în sens opus, speriaţi c-a venit sfârşitul lumii. Toată lumea priveşte în sus, îşi pun mâinile streaşină la ochi. Să vadă dacă mai cade ceva de acolo.

Cu toţii au ceva în comun, arată altfel, ceva e diferit la ei, şi fiecare se află în posesia unei perechi de aripi. Poate un costum de carnaval. Dar nu, nu se poate da jos. Doar dacă li se smulg sau li se taie aripile cu un fierăstrău, că sînt bine inserate în oasele posesorului.

Vocea 1: "Sînt peste tot. Răspândiţi prin oraş.", spune el dând înapoi mobilul.
Vocea 2: "Ce aripi superbe! Uită-te ce pene!"
Vocea 1: "A început totul în urmă cu doi sau trei ani. De atunci au apărut primele cazuri de îngeri răpiţi şi torturaţi de oameni. Ţinuţi în condiţii mizere, în pivniţe, legaţi cu lanţuri de pat, înfometaţi sau schingiuiţi. Ori folosiţi ca sclavi sexuali."

Aici se întrerupe filmul şi ne lasă în neştiinţă. Ce va fi mai departe? Care este originea acestor fiinţe cu însuşiri excepţionale? De ce cad? Ce este în neregulă cu lumea? Ce discuţii trebuiesc redeschise? Există Dumnezeu?

0 comentarii

Publicitate

Sus