25.03.2014
Primul artist prezentat de Serpentine Series Project în cadrul campaniei Trăieşte Iubeşte Creează este dirijorul Tiberiu Soare. "Bucuria trăită prin artă este senzaţia de libertate asumată şi câştigată printr-un proces minuţios de pregătire, gândire şi studiu. Artiştii sunt cunoscuţi pentru acel 'joie de vivre' pentru că ceea ce sunt ei şi ceea ce fac ei devine unul şi acelaşi lucru. Nu mai e vorba de cineva care "face" Artă, ci Arta "se face" prin ei în momentele de graţie", spune dirijorul.
 
Artistul mărturiseşte că merge mult pe jos si că cele mai bune idei de interpretare, după o perioada de "maximă turaţie" a creierului, îi vin dacă face o plimbare imediat după sesiunea de analiză. "Îmi place să mă joc cu băieţelul meu, Alex. Îmi place să joc fotbal cu prietenii. Ascult de plăcere Metallica, Rammstein, Jacques Brel, Jordi Savall, Red Hot Chili Peppers, Dire Straits, Johnny Cash sau Paraziţii. Îmi place să citesc (dar sunt foarte selectiv!). Îmi place să uit de mine pe o plajă meridională, cu o bere în mână. Şi, da, mi se pare esenţial ca, din când în când, pur şi simplu să nu fac nimic".
 
 
Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori contemporani ai generaţiei de muzicieni tineri ai României, un artist carismatic şi deschis, ale cărui proiecte muzicale s-au remarcat deopotrivă pentru originalitatea lor şi pentru rigoarea artistică pe care au promovat-o.
 
Grupul de iniţiativă Serpentine Series Project derulează, în perioada 25 martie - 11 aprilie 2014, campania Trăieşte Iubeşte Creează, pentru conştientizarea şi sensibilizarea publicului cu privire la importanţa pe care o are un mod de exprimare liber şi creativ în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.


Foto: Vlad Bîrdu
Styling: Ema Baniţă
Machiaj: Irina Căjvăneanu
Mulţumim Allkimik şi Emilian Ciobanu.
 
www.ssproject.ro
www.facebook.com/serpentineseriesproject

0 comentarii

Publicitate

Sus