Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Eseu  Sageata  oameni pe care îi admir, oameni pe care îi iubesc

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Trăieşte Iubeşte Creează (IX) - Lia Bugnar: Teatrul îmi dă o senzaţie de ordine interioară, de armonie. Totul e atunci, acolo


Serpentine Series Project

08.04.2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Actriţa şi scenarista Lia Bugnar, Artistul zilei în cadrul campaniei Trăieşte Iubeşte Creează, vorbeşte despre modul în care percepe bucuria de a trăi cu artă.
 
Lia Bugnar nu crede neapărat în faptul că artiştii sunt recunoscuţi pentru bucuria de lor de a trăi, ci mai degrabă pentru deschiderea pe care o au faţa de publicul lor. "Nu ştiu dacă artiştii sunt recunoscuţi pentru acel joie de vivre. Sunt şi ei de mai multe feluri. Mai boemi, mai sobri, mai petrecăreţi, mai ciufuţi. E totuşi posibil ca artiştii să treacă drept oameni mai "deschişi" pentru că cei din sală, publicul, îi asociază cu ideea de divertisment. Adevărul e că unii dintre artişti simt nevoia să consume adrenalina acumulată într-un spectacol, nu se pot duce direct acasă la culcare şi atunci "prelungesc" cât pot seara respectivă. Aşa cum alţii se duc glonţ acasă şi nu-i mai vezi decât la spectacolul următor sau la repetiţii".
 
Teatrul îi dă o senzaţie de ordine şi armonie interioară. "Nu ştiu dacă se poate numi "bucurie" ce trăiesc eu când fac teatru. Aş spune mai degrabă că e o senzaţie de ordine interioară, o senzaţie că lucrurile sunt armonioase, că nu mai e nimic de aşteptat, că totul e atunci, acolo", spune Lia Bugnar.


Actriţa povesteşte că dincolo de scenă, în plan personal, nu există nimic deosebit în felul ei de a trăi. "Mă bucur de viaţă având exact aceleaşi nevoi ca toţi ceilalţi oameni - aer, apă, mâncare, somn, iubire. Presupun că nu există nimic aparte în felul meu de a trăi", adaugă aceasta.
 
Oamenii talentaţi o inspiră, devine mai creativă în preajma lor. "Îmi vine să scriu pentru ei, să facem lucruri împreună. Câtă vreme am ce să învăţ de la un om, el va fi o continuă sursă de inspiraţie, creativitate sau cum vreţi să numiţi starea aceea când simţi nevoia să işti lucruri".
 
Campania Trăieşte Iubeşte Creează este o iniţiativă a Serpentine Series Project, un grup creat în cadrul asociaţiei culturale Graphis122 ce reuneşte nume importante din sfera artistică românească interesate să exploreze şi să îmbine diverse forme de exprimare - dans, teatru, muzică, arte plastice, audio-video, modă.
 
 
Foto: Vlad Bîrdu
Styling: Ema Baniţă
Cămaşă: Aer Wear
Machiaj: Irina Căjvăneanu
Coafură: Salon Fason
Mulţumim Allkimik şi Emilian Ciobanu
 
www.ssproject.ro
www.facebook.com/serpentineseriesproject
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer