08.04.2014
Actriţa şi scenarista Lia Bugnar, Artistul zilei în cadrul campaniei Trăieşte Iubeşte Creează, vorbeşte despre modul în care percepe bucuria de a trăi cu artă.
 
Lia Bugnar nu crede neapărat în faptul că artiştii sunt recunoscuţi pentru bucuria de lor de a trăi, ci mai degrabă pentru deschiderea pe care o au faţa de publicul lor. "Nu ştiu dacă artiştii sunt recunoscuţi pentru acel joie de vivre. Sunt şi ei de mai multe feluri. Mai boemi, mai sobri, mai petrecăreţi, mai ciufuţi. E totuşi posibil ca artiştii să treacă drept oameni mai "deschişi" pentru că cei din sală, publicul, îi asociază cu ideea de divertisment. Adevărul e că unii dintre artişti simt nevoia să consume adrenalina acumulată într-un spectacol, nu se pot duce direct acasă la culcare şi atunci "prelungesc" cât pot seara respectivă. Aşa cum alţii se duc glonţ acasă şi nu-i mai vezi decât la spectacolul următor sau la repetiţii".
 
Teatrul îi dă o senzaţie de ordine şi armonie interioară. "Nu ştiu dacă se poate numi "bucurie" ce trăiesc eu când fac teatru. Aş spune mai degrabă că e o senzaţie de ordine interioară, o senzaţie că lucrurile sunt armonioase, că nu mai e nimic de aşteptat, că totul e atunci, acolo", spune Lia Bugnar.


Actriţa povesteşte că dincolo de scenă, în plan personal, nu există nimic deosebit în felul ei de a trăi. "Mă bucur de viaţă având exact aceleaşi nevoi ca toţi ceilalţi oameni - aer, apă, mâncare, somn, iubire. Presupun că nu există nimic aparte în felul meu de a trăi", adaugă aceasta.
 
Oamenii talentaţi o inspiră, devine mai creativă în preajma lor. "Îmi vine să scriu pentru ei, să facem lucruri împreună. Câtă vreme am ce să învăţ de la un om, el va fi o continuă sursă de inspiraţie, creativitate sau cum vreţi să numiţi starea aceea când simţi nevoia să işti lucruri".
 
Campania Trăieşte Iubeşte Creează este o iniţiativă a Serpentine Series Project, un grup creat în cadrul asociaţiei culturale Graphis122 ce reuneşte nume importante din sfera artistică românească interesate să exploreze şi să îmbine diverse forme de exprimare - dans, teatru, muzică, arte plastice, audio-video, modă.
 
 
Foto: Vlad Bîrdu
Styling: Ema Baniţă
Cămaşă: Aer Wear
Machiaj: Irina Căjvăneanu
Coafură: Salon Fason
Mulţumim Allkimik şi Emilian Ciobanu
 
www.ssproject.ro
www.facebook.com/serpentineseriesproject

0 comentarii

Publicitate

Sus