09.04.2014
Fotograful Alex Gâlmeanu, Artistul zilei prezentat de Serpentine Series Project în cadrul campaniei Trăieşte Iubeşte Creează, vorbeşte despre viaţă, bucurie, artă dar şi despre acel joie de vivre, pentru care artiştii sunt adesea recunoscuţi.
 
"Eu n-aş spune că joie de vivre este o caracteristică a artiştilor, ci doar a unora dintre artişti. Bucuria de a trăi e o caracteristică a oamenilor în general, fie că sunt artişti sau nu. M-aş putea lansa în ideea că artistul e un om ce vede viaţa cu alţi ochi, decriptează sensuri într-un alt mod, uman, inventiv, dar cred că nu are nicio legătură. Bucuria asta a vieţii e la îndemâna oricui", spune Alex Gâlmeanu.
 
Artistul vorbeşte despre bucuria pe care o trăieşte prin artă datorită amuzamentului pe care i-l transmite. "Prefer să mă amuz, cred că arta trebuie să fie amuzantă". Iar faptul că îşi trăieşte viaţa este, pentru el, un motiv de reală bucurie.
 
 
Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români contemporani. Imaginile sale au apărut în toate revistele glossy româneşti - coperte, editoriale, portrete sau în proiecte speciale. De asemenea, a prezentat expoziţii personale în Bucureşti, Paris, Toulouse, Nantes, Rejkyavik (Islanda) şi Cork (Irlanda). Având peste 3.000 de imagini pe Getty Images, Alex Gâlmeanu a publicat, de asemenea, în Forbes New York, BBC UK, Reader\'s Digest Holland, Esquire, Marie Claire, Elle, Harper\'s Bazaar, Glamour, InStyle, GQ, Men\'s Health, FHM, Joy.
 
Grupul de iniţiativă Serpentine Series Project derulează în perioada 25 martie - 11 aprilie 2014, campania Trăieşte Iubeşte Creează pentru sensibilizarea publicului cu privire la importanţa pe care o are un mod de exprimare liber şi creativ în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.
 
 
Foto: Vlad Bîrdu
Styling: Ema Baniţă
Machiaj: Irina Căjvăneanu
Mulţumim Allkimik şi Emilian Ciobanu
 
www.ssproject.ro
www.facebook.com/serpentineseriesproject

0 comentarii

Publicitate

Sus