20.11.2014
Un lucru e sigur: de la Oslo nu se vede Aurora Boreală. Apoi, nu e chiar atât de frig pe cât se anunţă sau ne-am fi aşteptat, aerul e curat, oamenii se uită în ochii tăi când îţi vorbesc, îţi zâmbesc şi sunt blonzi. Toţi.

Suntem uşor obosiţi, vremea se pare că ne e împotrivă deocamdată. Se anunţă ploi şi / sau ninsori ceea ce înseamnă cer înnorat şi o auroră neclară.

În câteva ore plecăm spre Tromso care se găseşte la 1.700 de kilometri de Oslo, spre nord, la 350 km în interiorul Cercului Polar. De acolo până la Polul Nord mai sunt 2.200 de kilometri.

Vom sta patru zile. Eu zic să contribuim cu toţii cu câte un gând bun, poate, poate, măcar într-o zi va fi senin sau, cum glumim între noi, va ieşi Aurora şi pe strada noastră.

Acum vă scriu din trenul ce ne duce de la un aeroport la altul. Traversăm tot felul de localităţi din apropierea capitalei norvegiene. Peisajul e unul molcom, cu ierburi stufoase şi tot felul de arbuşti care mai de care mai întortocheat. Lumina cade sub un alt unghi aici, sunt altfel de umbre şi culori. Orăşelele seamănă pe alocuri cu cele din Croaţia. E multă apă în jur. Pe stradă zăreşti destul de des domni ce seamănă cu Moş Crăciun.

Pentru moment suntem fericiţi. Mâncăm nişte bomboane aduse de Andrei de la Londra. Flori citeşte, iar pe lângă noi defilează grăbite târguri de Crăciun.

Atât deocamdată. Mâine vă spunem cum e în interiorul Cercului Polar şi vă arătăm (sper) primele fotografii cu Aurora B. La Oslo ne întoarcem săptămâna viitoare.

Zi grozavă să aveţi!
Dan

(Oslo, 20 noiembrie 2014)



0 comentarii

Publicitate

Sus